Šansa za hrabre žene originalnog stila

Promocija projekta “EHO krojačka radionica” održana je u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije na Telepu.

Foto: Dnevnik (R.Hadžić)

 

 

Promocija projekta “EHO krojačka radionica” održana je u prostorijama Ekumenske humanitarne organizacije na Telepu. Na promociji su bili izloženi i unikatni odevni predmeti, nastali u radionici.

„Naša organizacija se intenzivno bavi podrškom odraslim osobama s invaliditetom“, istakla je koordinatorka projekta „EHO krojačka radionica” Marija Parnicki. Ona dodaje da se njima nude razne vrste posla da bi se osećale korisnim i razvijale svoje sposobnosti i veštine.

Projekat je deo aktivnosti Dnevnog boravka za osobe s invaliditetom i zamišljen je kao početak socijalnog preduzeća, čija će osnovna delatnost biti proizvodnja unikatnih odevnih predmeta i modnih dodataka od polovne garderobe. Unikati će biti namenjeni hrabrim ženama originalnog stila i ukusa u odevanju.

Ciljevi „EHO krojačke radionice”, objašnjava Marija Parnicki, jesu zadovoljenje potrebe za unikatnim odevnim predmetima, poboljšanje socioekonomskog položaja osoba s invaliditetom i teže zapošljivih žena, doprinos socijalnoj inkluziji osoba s invaliditetom, očuvanje životne sredine, kao i promocija fer proizvodnje i trgovine.

„Lepota počinje kada odlučite da budete ono što jeste”, citat je poznate francuske modne kreatorke Koko Šanel, a ujedno i poruka potencijalnim korisnicama „EHO krojačke radionice”.

„Ovde svi funkcionišemo kao složna porodica i volim što pravimo unikatne stvari, a zbog svega se osećam kao ponovo rođena“, utisak je glavne krojačice u okviru projekta Ane Fabo, a njene reči potvrđuje i modni dizajner Aleksandar Kovačević, ističući da svi zajedno donose idejna rešenja za proizvode i ne bi funkcionisali jedni bez drugih.

Projekat direktno finansira Evropska unija preko „Karitasa” Srbija, a trajaće do 9. maja naredne godine.

B. Pavković

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: B. Pavković