Uhvati film festival
pr.uhvatifilm@gmail.com

Nagrađeni filmovi na 16. Uhvati film festivalu

by • 2. oktobra 2018. • Saopštenja, Srbija, TopKomentari su isključeni na Nagrađeni filmovi na 16. Uhvati film festivalu15

 

 

Muzičkim nastupom Tanje Josić, zvanično je zatvoren 16. Međunarodni filmski festival Uhvati film, koji se održao od 24. do 30. septembra u Kulturnom centru Novog Sada, u organizaciji KAO Parnas.

Po prvi put u istoriji Festivala, dva filma dobila su Nagradu za najbolji film festivala: igrani film Boria, reditelja Rodion Dobrokhotova iz Rusije i animirani film Lovac na talente, autora José Herrera iz Španije. Film Dodir na bol, srpskog reditelja Hadži-Aleksandar Đurovića, osvojio je čak dve nagrade: Nagradu za najbolju režiju i Nagradu za najemotivniji film. Za najbolji scenario proglašen je film iz Indije Glas tišine, reditelja Debraj Naija, a Nagrada za film koji menja perspektivu otišala je turskom filmu Nastavimo sa kursom, reditelja Suat Oktay Senocaka.

Tokom sedam festivalskih dana, publika je uživala u bogatom umetničkom i filmskom programu, koje povezuje tematika invalidnosti. Prikazano je ukupno 36 filmova iz 22 zemlje sveta, održane 3 tribine, 3 izložbe, 2 muzička nastupa, 2 kreativne radionice i predstavljano 2 knjige.+

Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Marijana Ramić

kordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

http://uhvatifilm.org/

 

Izvor:

pr.uhvatifilm@gmail.com
Pin It

Related Posts

Comments are closed.