UHVATI FILM – fimski dani

Današnja diskusija, 27. septembra, biće posvećena tematici: „Kulturna participacija OSI – pristupačnost nisu samo rampe“, u okviru koje će se govoriti koliko u Novom Sadu postoji kulturna pristupačnost i šta će se sve u tom polju uraditi u narednom periodu.

Uhvati film festival pr.uhvatifilm@gmail.com

 

Današnja diskusija, 27. septembra, biće posvećena tematici: „Kulturna participacija OSI – pristupačnost nisu samo rampe“…

 

Filmski program Uhvati film festivala 

Čak 34 filma, iz 22 zemlje sveta, biće prikazano od 27. do 30 septembra od 17h u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru filmskih takmičarskih dana 16. Uhvati film festivala.

Filmovi su kratkometražni do 30 minuta, različitih žanrova, a osim što su umetnički kvalitetni, zajedničko im je da menjaju perspektive o invalidnosti i životu. Nakon projekcija, publiku očekuju diskusije i razgovori sa autorima.

Današnja diskusija, 27. septembra, biće posvećena tematici: „Kulturna participacija OSI – pristupačnost nisu samo rampe“, u okviru koje će se govoriti koliko u Novom Sadu postoji kulturna pristupačnost i šta će se sve u tom polju uraditi u narednom periodu. Gosti će biti Mira Isakov, dizajnerka (praktičarka) na unapređenju pristupačnosti, kao i predstavnici Fondacije 2021.

Ovogodišnje 16. izdanje Festivala održava se pod motom „Kultura je za sve“, a podržalo ga je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.

Kompletan i detaljan program festivala Uhvati film dostupan je na: http://sr.uhvatifilm.org/program .

 

Marijana Ramić

kordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

http://uhvatifilm.org/

 

Izvor: