Особе са инвалидитетом добиле свој портал уз помоћ Града Чачка

Од пре два и по месеца, особе са инвалидитетом са подручја западне Србије, могу да се информишу путем портала који је управо намењен за њих (www.pzs.rs).

Недељни преглед ПЗС-а, ускоро ће бити емитован ускоро и у етру

 

Чачак – Од пре два и по месеца, особе са инвалидитетом са подручја западне Србије, могу да се информишу путем портала који је управо намењен за њих (www.pzs.rs).

Путем портала за особе са инвалидитетом западне Србије (ПЗС), грађани се могу информисати о најактуелнијим локалним темама, од којих су неке обухваћене и тонским записима, ако и преводом на знаковни језик.

Портал је покренула продукција „4Н“ из Чачка, чији су оснивачи Драган и Иван Николић.

„Најактуелнији дневни догађаји, репортаже, интервјуи, обухваћени су текстовима, фотографијама, аудио и видео снимцима. Једном седмично биће објављен и видео клип са најважнијим и најзанимљивијим догађајима, који ће првенствено бити намењен особама са оштећеним слухом“, каже власник продукције „4Н“ Драган Николић.

„Ми најбоље знамо колико таквим особама значи овај вид помоћи. Сигурно ћемо све учинити да ова популација имам свој прозор у свет и нећемо штедети себе у том смислу. Свим удружењима, особама са инвалидитетом смо увек на располагању“, рекао је Глас западне Србије Иван Николић, који заједно са Драганом учествује у подизању оваквог портала, којима ће подршка на овај начин бити од велике помоћи.

Овај пројекат је подржан на конкурсу за пројектно финансирање, који је расписао град Чачак, али вести на порталу неће бити само са те територије.

Они позивају сва удружења, којима је у првом плану помоћ особама са инвалидитетом на подручју западне Србије, да се јаве како би њихове активности биле испраћене.

„Они су наши суграђани, комшије, пријатељи, браћа или сестре. Бићемо очи и уши за све њих, и када је лоше, али и лепо“, поручују Драган и Иван.

www.pzs.rs

Глас западне Србије

Izvor: www.glaszapadnesrbije.rs

www.youtube.com/watch?v=R3eH08Bm9YY