Očekuje se učešće 120 takmičara

Grad Bor i Borsko jezero biće od 6. do 8. septembra, po drugi put, domaćin republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koje se održavaju 24. godinu za redom, javlja Ist media.

 

Bor domaćin  sportistima sa oštećenom kičmenom moždinom.

Bor – Grad Bor i Borsko jezero biće od 6. do 8. septembra, po drugi put, domaćin republičkih sportskih igara paraplegičara i kvadriplegičara SENI, koje se održavaju 24. godinu za redom, javlja Ist media. Očekuje se učešće 120 takmičara (uglavnom korisnika invalidskih kolica) u 13 muških i sedam ženskih ekipa iz gradova širom Srbije, kao i tri ekipe ili delegacije iz regiona, saopštio je Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije.

Učesnici će ove godine biti smešteni u hotelu „Jezero“ zbog, kako su saopštili iz Saveza, odlčnih uslova u hotelu i dobre prošlogodišnje saradnje. Na Igrama će učestvovati i proslavljeni stonoteniseri Vladan Petković, Aleksandar Radišić i Zorica Popadić. Mnogi paraolimpijci koji su predhodnih godina učestvovali na Igrama, među kojima stonoteniseri: Nada Matić, Borislava Perić Ranković, Mitar Palikuća, Goran Perlić; atletičari: Draženko Mitrović, Miloš Zarić, Miloš Mitić, Željko Dimitrijević, ove godine će izostati sa Igara zbog održavanja paraolimpijskih igara u Riju. Takođe, svi strelci koji su otišli u Rio, takmičili su se ranije na Igrama i Ligi u streljaštvu – Laslo Šuranji, Živko Papaz, Dragan Ristić. Učesnici ovih Igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska, a svoje  sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu i stonom tenisu.

IST media

Izvor: DANAS – Hronika

O tome i na:

– Bor ponovo domaćin igara sportista sa oštećenom kičmenom moždinom – www.istmedia.rs