Održana manifestacija „Starost za mladost”

U subotu, 3. septembra je na Adi Ciganliji u više sportskih i društveno-zabavnih disciplina učestvovali stari i mladi, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju…

Foto Beoinfo

 

U subotu, 3. septembra je na Adi Ciganliji u više sportskih i društveno-zabavnih disciplina učestvovali stari i mladi, osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju…

Beograd – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić prisustvovali su manifestaciji „Starost za mladost”, koja se na Adi Ciganliji održala u organizaciji udruženja „Senior” i podršku Grada Beograda.

Petronjević je, za Beoinfo, podsetio da je ova manifestacija namenjena za stare i mlade, kao i osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, koji se na uređenim terenima „Ade” nadmeću u više sportskih i društveno-zabavnih disciplina.

– Mnogo je važno da ove strukture stanovništva imaju što aktivniji društveni, kulturni  i sportski život, a ova manifestacija je, uz razmenu generacijskih iskustava, idealna za tako nešto – ukazao je Petronijević i poručio učesnicima da su bez obzira na rezultate, svi pobednici.

Opština Čukarica podržava ovakve i slične manifestacije, istakao je  predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić i izrazio očekivanje da će ovakvih dešavanja biti sve više u toj opštini, kao i u gradu Beogradu.

U okviru manifestacije nastupilo je 60 takmičara u kome su uzeli učešće i Srpski savez za rekreativni sport osoba sa invaliditetom i Kulturno umetničko društvo „Lira”, dok su najbolji takmičari dobili diplome i medalje, istakla je Marija Dašić, koordinator projekta.

Objavljeno: 03. 09. 2016.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo