Konkursi zapošljavanja osoba sa invaliditetom u Beogradu

27

Filijala za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) pozvala je juče (23. septembra) poslodavce koji imaju potrebu za zapošljavanjem osoba sa invaliditetom da konkurišu za subvencionisane programe zapošljavanja za ovu kategoriju građana.

Filijala za grad Beograd Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) pozvala je juče (23. septembra) poslodavce koji imaju potrebu za zapošljavanjem osoba sa invaliditetom da konkurišu za subvencionisane programe zapošljavanja za ovu kategoriju građana.

Kako se navodi u saopštenju NSZ, još uvek su aktuelni javni pozivi i konkurs za program stručne prakse za osobe sa invaliditetom, koji je otvoren do 10.decembra, subvenciju samozapošljavanja osoba sa invaliditetom (otvoren do utroška sredstava), kao i konkurs za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca za osobe sa invaliditetom (konkurs je otvoren do 1.decembra).

Može se konkurisati i za subvenciju zarade za zapošljavanje osoba sa invaliditetom bez radnog iskustva (do 5.decembra), refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima (do 1.decembra, refundaciju troškova zarade licu angažovanom na pružanju podrške na radnom mestu-radna asistencija i/ili refundaciju primerenih troškova prilagodjavanja radnog mesta.

Konkursi su otvoreni do utroška finansijskih sredstava, a najkasnije do predviđenih datuma.

Sve dodatne informacije, tekstove javnih poziva i prateće dokumentacije svi zainteresovani poslodavci mogu dobiti u Filijali za grad Beograd, ili ih mogu preuzeti sa sajta Nacionalne službe za zapošljavanje – www.nsz.gov.rs.

Izvor: www.blic.rs

Autor: Tanjug

Оставите одговор