Gluhe, nagluhe, slijepe i slabovidne osobe u kampanji za prilagođenu televiziju

26

Podržite kampanju ‘Želimo modernu televiziju’, dođite u četvrtak, 25. rujna s početkom u 10.30 sati, u dvoranu Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27), i tako sudjelujte u obilježavanju Nacionalnog tjedna gluhih osoba.

Podržite kampanju ‘Želimo modernu televiziju’, dođite u četvrtak, 25. rujna s početkom u 10.30 sati, u dvoranu Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27), i tako sudjelujte u obilježavanju Nacionalnog tjedna gluhih osoba.

Udruga slijepih Zagreb, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, Udruga slijepih Istarske županije, Udruga gluhih i nagluhih Osječko-baranjske županije i Udruga slijepih Međimurske županije provode projekt uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kojim zagovaraju pravo na prilagodbu televizijskog programa za gluhe, nagluhe, slijepe i slabovidne osobe u Republici Hrvatskoj.

Projektom želimo ukazati na trenutno stanje prilagođenosti televizijskog programa i kako bi televizijski program trebao biti prilagođen za ove skupine osoba s invaliditetom. Nadalje, želimo kroz javnost utjecati na poštivanje zakonske regulative u ovom području i pokrenuti javnu raspravu za zakonsko utvrđivanje etapa prilagodbe televizijskih i filmskih sadržaja za ove dvije skupine u RH.
Pozivamo Vas da nas podržite svojom nazočnošću na otvaranju kampanje ‘Želimo modernu televiziju’ u četvrtak 25. rujna s početkom u 10.30 sati u dvorani Tribine Grada Zagreba (Kaptol 27) i tako s nama prigodno obilježite Nacionalni tjedan gluhih osoba.

Projekt, u okviru kojeg se odvija kampanja, predstavit će Goran Denis Tomašković (Udruga slijepih Zagreb) i Damir Herega (Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije). Ovom prigodom bit će prikazan promidžbeni film (spot) kampanje snimatelja i redatelja Damira Čučića. Za umjetnički dio programa pobrinut će se pantomimičarska grupa Udruge Dlan (izvođači: Ming Sheng Pi i Lino Ujčić) koja će izvesti točku pod nazivom „10 minuta“ (trajanje 5 minuta) i profesor gitare Predrag Krajnović (Udruga slijepih Zagreb) s dvije točke filmske glazbe. Predviđeno trajanje programa je sat vremena.

Mr. sc. Goran Denis Tomašković

Izvor: www.in-portal.rs

Оставите одговор