Manifestacija „Znakovni je IN, vreme je za nas“ sutra na Trgu republike

22

Gradska organizacija gluvih Beograda, povodom Međunarodne nedelje gluvih sutra u 13.30 časova organizuje manifestaciju pod nazivom „Znakovni je IN, vreme je za nas“ na Trgu republike i šetnju članova organizacije, gluvih i nagluvih lica.

Gradska organizacija gluvih Beograda, povodom Međunarodne nedelje gluvih sutra u 13.30 časova organizuje manifestaciju pod nazivom „Znakovni je IN, vreme je za nas“ na Trgu republike i šetnju članova organizacije, gluvih i nagluvih lica. Predstavnici organizacije žele da skrenu pažnju javnosti, donosilaca odluka i medija na ove građane, njihove potrebe i problem sa kojima se svakodnevno susreću, kao i da promovišu prava i potrebe gluvih, širenje svesti o zajednici gluvih i solidarnosti među njima. Održavanje ove manifestacije je i prilika da se skrene pažnja na korišćenje znakovnog jezika, čija upotreba treba da se usvoji u Narodnoj skupštini do kraja godine.

Predviđeno je da šetnja krene iz sedišta organizacije, iz Ulice Svetog Save 16-18 u 13 časova ka Trgu republike, gde će se održati skup. Nakon toga, u 17 časova u Klubu gluvih biće svečana akademija povodom ovog praznika, a članovi će nositi transparente svojstvene gluvima, na znakovnom jeziku.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: I. Z.

Оставите одговор