Vrtić Čigra u Petrovaradinu dobio novo igralište

27

Vrtić „Čigra“ u Petrovaradinu juče, 10. septembra, je dobio novo igralište kao poklon iz projekta „Veliko srce“ koji realizuje Eurobanka sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Vrtić „Čigra“ u Petrovaradinu juče, 10. septembra, je dobio novo igralište kao poklon iz projekta „Veliko srce“ koji realizuje Eurobanka sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Sprave koje će se nalaziti na igralištu su izrađene od eko materijala i najbolje plastike, a prilagođene su i deci sa posebnim potrebama i invaliditetom.

– Do sada je obnovljeno 23 igrališta u Srbiji. Za opremanje novog kompletnog igrališta u ovom vrtiću, koje je prvo igralište na teritoriji Grada Novog Sada, izdvojeno je oko 15 hiljada evra – istakla je Ana Divac.

– Raduje me što posle dužeg vremena imamo ulaganje u objekte sa sremske strane grada, u Petrovaradinu. Od izuzetne je važnosti da kompanije pokazuju svoju društvenu odgovornost i očekujem da će se ovako korisne akcije nastaviti, jer mi našoj deci moramo da obezbedimo uslove da što kvalitetnije i radosnije provode svoje detinjstvo. Grad će nastaviti sa ulaganjima i akcenat će staviti na obnovu i izgradnju igrališta, teretana na otvorenom i na rešavanje pitanja od značaja za kvalitetan život u gradu kao što je Novi Sad – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ počeli akciju u kojoj klijenti banke mogu da podrže obnovu dečjih igrališta u državnim vrtićim širom Srbije. Prilikom svake transakcije karticom „Veliko srce“, banka izdvaja sredstva od svoje zarade i od troškova za mesečno održavanje računa, i usmerava ih na račun Fondacije za obnovu dečjih igrališta.

Izvor: www.021.rs

Оставите одговор