Elita stiže u Kraljevo

37

Sport invalida. Počinju 22. Republičke sportske igre. Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od danas do 13. septembra organizuje „SENI 22. Repbličke sportske igre“ koje će se održati u Kraljevu i Mataruškoj Banji.

Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije od danas do 13. septembra organizuje „SENI 22. Repbličke sportske igre“ koje će se održati u Kraljevu i Mataruškoj Banji. Na ovom takmičenju očekuje se ukupno 170 učesnika u 15 muških i šest ženskih ekipa iz cele Srbije. Učesnici će biti smešteni u hotelu „Termal“ u Mataruškoj Banji, a među njima će biti naši poznati paraolimpijci, nosioci međunarodnih medalja i svetski rekorderi u streljaštvu Živko Papaz i Dragan Ristić, u atletici Željko Dimitrijević, Mitrović Draženko, Miloš Mitić i Miloš Zarić, kao i stonoteniseri Boris Stojiljković, Nebojša Ilić, Sanja Mijatović. Učesnici ovih republičkih sportskih igara takmičiće se u atletskim disciplinama: trci kolicima na 100 metara, bacanju koplja, kugle i diska a svoje sportske veštine oprobaće i u pikadu, šahu, streljaštvu i stonom tenisu.

Svečano otvaranje „SENI 22. Republičkih sportskih igara“ Saveza kojeg čini mreža od 26 udruženja iz cele Srbije, je sutra na gradskom stadionu u Kraljevu. Očekuje se da će tom prilikom govoriti minister za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i njegov pomoćnik Vladimir Pešić kao i gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Mihajlo Pajević.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, i više društveno odgovornih kompanija…

Izvor: SPORT – Sportski izlog

Оставите одговор