СП: Три медаље за Србију

0

Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа освојили су бронзане медаље у појединачној конкуренцији на Светском првенству за стонотенисере с инвалидитетом. После одличних партија у групама троје наших представника забележило је брилијантну игру и у четвртфиналним сусретима.

Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа освојили су бронзане медаље у појединачној конкуренцији на Светском првенству за стонотенисере с инвалидитетом. После одличних партија у групама троје наших представника забележило је брилијантну игру  и у четвртфиналним сусретима.

Борислава Перић-Ранковић је савладала Јорданку Фатмех Ал Азам са 3:0, Нада Матић је била успешнија од Немице Миколашек са 3:1 и реванширала јој се за пораз у четвртфиналу Европског првенства у Италији, а Митар Паликућа је у репризи четвртфинала са ЕП био бољи од Чеха Рене Тауша са 3:1.

Али, сви троје су заустављени у полуфиналу. Перић-Ранковић је поражена од Британке Сузан Гилрој са 3:2, иако је водила са 2:0, па није имала прилику да се бори за злато. Матићева и Паликућа су освојили прве медаље на светским првенствима. Нада је поражена од Кинескиње Миао Жанг са 3:0, а пропустила је предност од 10:6 у другом и 7:5 у трећем сету, док је Митар поражен од Корејца Ки Јонг Кима са 3:0. Горан Перлић и Зорица Попадић нису успели да прођу надематња у групама.

Данас стартују прелиминарна такмичења у екипној конкуренцији, а српске репрезентације имаће прилику за нова одличја.

Izvor: http://novosadska.tv/vest.php?id=13416

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor:Г. М.

Оставите одговор