Veslanje osoba sa invaliditetom

0

Pored ostalih disciplina još jedna je našla svoje mesto i ravnopravno stala u programe obuke i organizovanog bavljenja naših sugrađana sa invaliditetom.

Pored ostalih disciplina još jedna je našla svoje mesto i ravnopravno stala u programe obuke i organizovanog bavljenja naših sugrađana sa invaliditetom. Reč je o veslanju, koje kod nas ima izuzetno bogatu tradiciju, zapažene rezultate i ne male potencijale za razvoj, obzirom na položaj grada i izgrađenu infrastrukturu.

Ovo iskustvo, jedinstveno po mnogo čemu kod nas, a i u svetu, omogućava Sporazum o saradnji zaključen između Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu i Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda a koji predviđa da određeni broj osoba sa invaliditetom iz našeg grada bude uključen u odgovarajući deo redovnog programa nastave koji se odvija na Katedri za veslanje ove ugledne visokoškolske ustanove.

Prvom zajedničkom predavanju, pored redovnih studenata prisustvovale su i njihove kolege sa invaliditetom. Zajedno će prolaziti ovu obuku a rezultati će biti vidljivi već na kraju semestra.

Оставите одговор