Kazna i pored invalidske nalepnice za parking

21

Zbog sporne procedure kontrolori niškog “Parking servisa” pišu kazne vozačima sa invaliditetom iako oni parkiraju na propisnom mestu i na svom vozilu imaju nalepnicu za besplatan parking.

U Nišu ima oko 60 parking mesta za osobe sa invaliditetom

Zbog sporne procedure kontrolori niškog “Parking servisa” pišu kazne vozačima sa invaliditetom iako oni parkiraju na propisnom mestu i na svom vozilu imaju nalepnicu za besplatan parking.

Predsednici niškog Udruženja studenata sa hendikepom Jasmini Barać Perović napisana je kazna i pored uredne nalepnice, a uz obrazloženje da nema rešenje za besplatno korišćenje parkinga za 2013.

– Naravno da nemam rešenje za 2013. godinu, kad je u toku zamena i čekam rešenje za 2014. godinu.  Ne razumem zašto je to rešenje potrebno kada već postoji univerzalna nalepnica sa mojom fotografijom i pečatom grada – kaže Barać Perović.

Ona napominje da se osobama sa invaliditetom i onima koji ih voze često događa da budu kažnjeni jer im je rešenje “skliznulo sa gornjeg dela kontrolne table ili prozora”.

I dok vozači sa invaliditetom smatraju velikim propustom to što se kazne pišu i pored nalepnice, Igor Vojinović iz niškog “Parking servisa” kaže da ona ne može biti dovoljan dokaz jer se često zloupotrebljava, već da je neophodno i rešenje nadležne gradske uprave.

– Nalepnice za besplatan parking za osobe sa invaliditetom se prodaju i na buvljaku, tako da samo one nisu validan dokaz. Zato je neophodno da se ostavi i rešenje – kaže Vojinović.

Vojinović je naglasio da se ta vrsta problema lako rešava i da je potrebno da osoba donese važeće rešenje i kazna će biti poništena.

Međutim, predsednica niškog Udruženja studenata sa hendikepom ističe da nije krivica invalida što se nalepnice falsifikuju, kao i da se mora pronaći bolje rešenje kako se osobe sa invaliditetom ne bi “natezale sa Parking servisom”.


Šta sa gostima koji dođu u Niš?

Jasmina Barać Perović ukazuje da se zbog zahtevne adminitrativne procedure stvara problem i osobama sa invaliditetom koje su gosti Niša.

–  I oni imaju pravo na besplatan parking, ali su dobijali kazne u Nišu jer nisu imali gradsko rešenje. Pa kako mogu da imaju rešenje niške gradske uprave? Valjda je dovoljno što imaju univerzalnu nalepnicu? – ističe Barać Perović.

Оставите одговор