RFZO jača saradnju sa udruženjima pacijenata i invalidima

55

Beograd – Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) u želji da unapredi saradnju i izradi trajan partnerski odnos sa udruženjima pacijenata i osoba sa invaliditetom otvorio je nedavno posebnu kancelariju u Filijali RFZO za Grad Beograd (Ulica Nemanjina 30/I, soba 110).

Beograd – Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) u želji da unapredi saradnju i izradi trajan partnerski odnos sa udruženjima pacijenata i osoba sa invaliditetom otvorio je nedavno posebnu kancelariju u Filijali RFZO za Grad Beograd (Ulica Nemanjina 30/I, soba 110). „Zaposleni u kancelariji imaju obavezu da svakodnevno budu na usluzi udruženjima pacijenata i osoba sa invaliditetom“, kažu u RFZO i dodaju da je to, tačnije stalna i otvorena saradnja, najbolji način da se zajedničkim snagama utiče na podizanje nivoa kvaliteta zdravstvene zaštite i da su predstavnici udruženje pacijenata aktivo uključe u rad komisija RFZO-a i izradu svih akata kojima se regulišu njihova prava.

Obraćajući se brojnim predstavnicima Udruženja pacijenata i osoba sa invaliditetom, director RFZO-a Momčilo Babić pozvao ih je da svojim predlozima, idejama i savetima aktivno učestvuju: “ Nikog nema bolje motivisanog i iskrenije opredeljenog od samih pacijenata da pomognu u unapređivanju sopstvene zdravstvene zaštite. Po definiciji, svi smo pacijenti. To u medicinskim knjigama stoji, nema čoveka preko 40 godina koji u proseku nema tri hronične bolesti. Racionalno moramo gazdovati sa sredstvima. Ono što je naša obaveza, to je da sve bude transparentno i RFZO će sve da stavi na sajt. Ako se zalažete za neku meru i imate predlog stavićemo na sajt i to će otvoriti javnu debatu. Promenili smo 18 pravilnika tokom protekle godine, poboljšali Listu lekova koji se odobravaju o trošku Fonda i uveli nove lekove koji nikad nisu bili na listama lekova. Želimo da bolje regulišemo pitanje lečenja retkih bolesti, da imamo bolji Pravilnik o dijalizama i zato očekujemo nove konkretne predloge …“, kaže Babić i tvrdi da će svaki predlog koji jača zdravstveni sistem, imati podršku RFZO-a.

Radno vreme kancelarije je svakog radnog dana od 9 do 15 časova, kažu u RFZO.

Оставите одговор