Protokol o saradnji stranaka i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije

22

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), čiji član je i Savez gluvih i nagluvih Srbije, potpisala je protokol o saradnji sa URS, DS, LSV, a dokument je 6. marta potpisan i sa SPS i Novom Srbijom, izjavila je izvršna direktorka organizacije Ivanka Jovanović.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), čiji član je i Savez gluvih i nagluvih Srbije, potpisala je protokol o saradnji sa URS, DS, LSV, a dokument je 6. marta  potpisan i sa SPS i Novom Srbijom, izjavila je izvršna direktorka organizacije Ivanka Jovanović.

Jovanović je istakla da protokol, koji je ta organizacija ponudila i drugim strankama u predizbornoj kampanji,  predviđa podršku zakonodavne i izvršne vlasti u primeni propise koje je skupština usvojila, počev od Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom preko sistemskih zakona, kao i rad na izmenama određenih propisa.

Jovanović, koja je 5. marta potpisala protokol sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV), je navela da će ta organizacija tražiti podršku za donošenje tri zakona – o organizacijama osoba sa invaliditetom, o srpskom znakovnom jeziku i o psima vodičima.

NOOIS, je „krovna” organizacija koja predstvalja unjedinjeni invalidski pokret Srbije, a osnovana je 22. juna 2007. kao dobrovoljna, socijalno-humanitarna, nestranačka, nevladina i nedobitna organizacija, odnosno kao savez udruženja građana.

Organizacije koje čine NOOIS su  Savez gluvih i nagluvih Srbije,  Savez slepih Srbije, Savez distrofičara Srbije, Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, Savez  MNRO Srbije, Savez invalida rada Srbije,  Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije, Društvo multiple skleroze Srbije, Republičko društvo Srbije za za pomoć osobama sa autizmom, Savez za pomoć osobama sa Daun sindromom, Centar za samostalni život invalida Srbije, Iz kruga.    

 

Оставите одговор