Protest osoba sa invaliditetom

23

Udruženje osoba sa invaliditetom „Feniks“, u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom iz Novog Sada, Niša, Čačka, Zrenjanina, Vršca, Subotice, Bajine Bašte i ostalih većih gradova, organizovaće 5. marta protest osoba sa invaliditetom ispred zgrade Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, u Nemanjinoj 11, saopštava ovo udruženje.

Udruženje osoba sa invaliditetom „Feniks“, u saradnji sa udruženjima osoba sa invaliditetom iz Novog Sada, Niša, Čačka, Zrenjanina, Vršca, Subotice, Bajine Bašte i ostalih većih gradova, organizovaće 5. marta protest osoba sa invaliditetom ispred zgrade Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, u Nemanjinoj 11, saopštava ovo udruženje. Tim povodom, kako najavljuje predsednik udruženja Branko Jokić, danas će biti održana i konferencija za štampu u pres centru Udruženja novinara Srbije.

Ključni zahtevi ovih udruženja jesu da ih primi minister rada, zapošljavanja i socijalne politike Jovan Krkobabić, ili prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, kao i smena cele garniture političara koji rade u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, sa državnim sekretarom Vladom Pešićem na čelu, i na njihova mesta zaposliti samo osobe sa invaliditetom sa visokom stručnom spremom, objašnjava Jokić. Osim toga, zahteva se i povećanje tuđe nege i pomoći, kao i usvajanje predloga zakona roditelj-negovatelj. Takođe, među zakonima jeste i da roditelji, braća, sestre ili supružnici koji ne rade, a konstantno brinu o osobi sa invaliditetom, dobiju zvanje personalnog asistenta i mesečna primanja.

Оставите одговор