Odbornice pokrenule humanitarnu akciju

0

Ženska odbornička mreža Skupštine grada Zrenjanina pokrenula je humanitarnu akciju kupovine hidraulično-ginekološkog stola, povodom Nedelje borbe protiv raka grlića materice.

ZRENJANIN -Ženska odbornička mreža Skupštine grada Zrenjanina pokrenula je humanitarnu akciju kupovine hidraulično-ginekološkog stola, povodom Nedelje borbe protiv raka grlića materice.

Odbornice su navele, da će sto služiti za pregled pacijentkinja sa motornim invaliditetom, kojih u Srednjobanatskom regionu ima preko 17.000, a u Zrenjaninu je taj broj veći od 4.000, a koristiće se i za preglede starijih pacijentkinja i trudnica u poodmakloj trudnoći.

Kako je saopštila Ženska odbornička mreža, svaka odbornica će od svojih nadoknada koje ostvaruje u Skupštini grada, izdvojiti po 3.000 dinara na ime donacije i uplatiti na račun, otvoren za tu namenu.

Ženska odbornička mreža pozvala je građane, ustanove, preduzeća i sve ljude dobre volje da, prema mogućnostima učestvuju u toj akciji, kako bi se što pre kupio sto, jer, kako su navele, ako se rano otkrije, ova bolest je u 95 odsto slučajeva izlečiva.

Оставите одговор