Свима лак улазак у школу

0

БЕЧЕЈ: У јеку обимног посла у бечејској Гимназији, где је у току замена прозора и врата, ових дана је постављена и рампа за несметан приступ инвалида у колицима.

Lakši pristup osobama u kolicima

– Ми немамо ученика таквог профила, али то не значи да се неће појавити већ наредне године. Али, рампа није постављена само због ученика, већ и њихових родитеља и других суграђана који имају потребу да посете нашу школу. Овом приликом би се захвалио Удружењу дистрофичара јужнобачког округа и Атили Ковачу, који су нас повезали са директором будимпештанског Института који води бригу о особама с инвалидитетом у отежаном кретању Михаљем Когоном, и они су нам донирали рампу. На тај начин смо испунили део планираног петогодишњег програма да премостимо архитектонску баријеру и омогућимо инвалидима у колицима да нас несметано посећују – рекао је директор Гимназије мр Миодраг Басарић.

У име донатора обратио се Михаљ Когон и истакао да је рампа подсетник свима у Бечеју да размишљају како да олакшају кретање инвалидним особама у колицима. У име локалне самоуправе захвалили су се челници, председник општине мр Вук Радојевић и председник локалног парламента Петер Кнези.

Што се тиче постављања прозора и врата на Гимназији, Басарић каже да је безбедност ученика осигурана, јер се ови послови изводе када нема наставе, а они ризичнији суботом и недељом.

– Половина посла је урађена и имамо уверавање извођача да ће до краја октобра све бити готово – рекао је Басарић.

Оставите одговор