Na “Sportskoj bajci” prikupljena pomoć za mališane

0

Na 16. po redu “Sportskoj bajci” posetioci zoo vrta su 21. septembra mogli da se upoznaju sa 40 sportova, da crtaju, slikaju, vajaju, pevaju, sviraju ali i da nauče mnogo toga o Japanu.

Karate demonstracija

Na 40 frekventnih mesta u zoo vrtu predstavljen je rekordan broj sportskih radionica (košarka, odbojka, fudbal, džudo, ritmička gimnastika, atletika, ples, boks, džiu džica, mačevanje, karate, aikido, tenis, rukomet, rvanje, šah…) kao i 10 edukativnih umetničkih radionica. Takođe bilo je postavljeno i 10 BUDO radionica koji su imale za cilj upoznavanje sa japanskom kulturom i tradicijom – čajnom ceremonijom, origamijem, kaligrafijom…

Ulaznica u zoo vrt se danas nije plaćala, već su posetioci donosili paketiće koji su kasnije uručeni specijalnim gostima – deci sa specijalnim potrebama, deci bez roditeljskog staranja beogradskih domova i deci sa Kosova.

Udruž- Želeli smo da pokažemo da deca nisu samo za sport, već da je bitna sinhronizacija i duha i tela. Mislim da zajedno možemo pomeriti granice – rekla je Tanja Petrović, organizatorka događaja i naša bivša prvakinja u karateu.

“Sportsku bajku” su organizovali karate klub Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture Kizuna, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda i Kancelarije za mlade.

Оставите одговор