Na “Sportskoj bajci” prikupljena pomoć za mališane

Na 16. po redu “Sportskoj bajci” posetioci zoo vrta su 21. septembra mogli da se upoznaju sa 40 sportova, da crtaju, slikaju, vajaju, pevaju, sviraju ali i da nauče mnogo toga o Japanu.

Karate demonstracija

Na 40 frekventnih mesta u zoo vrtu predstavljen je rekordan broj sportskih radionica (košarka, odbojka, fudbal, džudo, ritmička gimnastika, atletika, ples, boks, džiu džica, mačevanje, karate, aikido, tenis, rukomet, rvanje, šah…) kao i 10 edukativnih umetničkih radionica. Takođe bilo je postavljeno i 10 BUDO radionica koji su imale za cilj upoznavanje sa japanskom kulturom i tradicijom – čajnom ceremonijom, origamijem, kaligrafijom…

Ulaznica u zoo vrt se danas nije plaćala, već su posetioci donosili paketiće koji su kasnije uručeni specijalnim gostima – deci sa specijalnim potrebama, deci bez roditeljskog staranja beogradskih domova i deci sa Kosova.

Udruž- Želeli smo da pokažemo da deca nisu samo za sport, već da je bitna sinhronizacija i duha i tela. Mislim da zajedno možemo pomeriti granice – rekla je Tanja Petrović, organizatorka događaja i naša bivša prvakinja u karateu.

“Sportsku bajku” su organizovali karate klub Nippon i Udruženje za promociju japanske kulture Kizuna, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta RS, Grada Beograda i Kancelarije za mlade.

Оставите одговор