Zapažen nastup dece iz Sremčice

0

VIII jesenji Lilly festival zdravlja
BEOGRAD – Štićenici Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ zajedno sa baletskim studijom „Ružica“ 21. septembra su nastupili u Domu Omladine u okviru VIII jesenjeg Lilly festivala zdravlja.

U toku polučasovnog nastupa momci i devojke iz ove ustanove zajedno sa svojim prijateljima iz studija prikazali su deo programa koji su pripremali u proteklih godinu dana, a himnu doma  „Moja Sremčica“ izveli su zajedno sa svojim vaspitačima i balerinama iz studia.

– Cilj naše ustanove je da prikažemo posetiocima dečji trud i upornost da nauče nešto novo. Ovo je jedna od prilika da deca prikažu svoje tačke široj javnosti, a ne samo na mnogobrojnim priredbama u našoj  ustanovi, – kaže Milka Milovanović – Minić, direktorka Ustanove „Sremčica“.

Nastup je brižljivo pripreman od početka godine u saradnji sa Baletskim studijom „Ružica“ koji vodi pedagog i koreograf Ružica Stanković – Stojković. Ideja je bila da zajedničkim trudom profesionalaca iz doma i ovog studija dočaraju lepotu rada s decom različitih uzrasta, talenata i sposobnosti. Osmesi ove dece pokazali su koliko je samo malo dobre volje potrebno za zajedničku radost.

– Pokušavamo da pružamo deci šansu da rade u zajednici i da se osete kao deo tima, a samim tim da prikažu svim humanim građanima koliko možemo zajedno – ističe direktorka Milka Milovanović Minić.

Ovo je bio samo jedan deo aktivnosti u okviru Dana doma „Sremčica“ tokom ovog meseca, a u toku sledećih meseci najavljeni su novi nastupi i manifestacije, na kojima će učestvovati i deca i mladi sa smetnjama u razvoju.

– Deca sa smetnjama u razvoju mogu da prime sve edukativne sadržaje, samo ako sa njima rade profesionalci puni ljubavi i razumevanja za različitost koja oplemenjuje i stvara novu vrednost, rekla je direktorka doma „Sremčice“ obraćajući se prisutnima i najavila nekoliko kreativno-edukativnih radionica inkluzivnog karaktera koje će se realizovati u saradnji sa Domom omladine.

 

Оставите одговор