NAISU BIJELJINA DONELA ISKUSTVO I PRVU LIGAŠKU POBEDU!

Košarkaši u kolicima KKK „Nais“ su tokom proteklog vikenda nastavili sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS)…

KKK Nais na turniru PLS u Bijeljini

Košarkaši u kolicima KKK „Nais“ su tokom proteklog vikenda nastavili sa takmičenjem u Prvoj ligi Srbije (PLS). U subotu 23.11.2019. je održan turnir PLS-a u Bijeljini. Na turniru u Bijeljini su učestvovale sledeće ekipe: šampion KKK „Singidunum“ – Beograd, vicešampion KKK „Dunav“ – Apatin, KKK „Nais“ – Niš i domaćin KKK „Bijeljina“ – Bijeljina. KKK „Nais“ je igrao protiv iskusnijih i favorizovanih ekipa – KKK „Bijeljina“ i KKK „Dunav“.

„Nekrunisani kralj vazduha“ tokom proteklog turnira u Bijeljini i treći skakač PLS-a, reprezentativac Aleksandar Dinić, nije krio oduševljenje sa rezultatskim uspehom KKK „Nais“ u Bijeljini.

„Turnir u Bijeljini, kako i celokupno učešće u PLS, usmereno je za promociju košarke u kolicima, ali i sticanje igračkog iskustva, pre svega nas u u KKK „Nais“. Niko nije očekivao pobedu protiv naših sportskih prijatelja iz Apatina, ali smo napravili veliko iznenađenje i pobedili“. – objasnio je „niški Denis Rodman“.

Trener i igrač KKK „Nais“, Miljan Hadžović, istakao je da su svi igrači dali svoj doprinos ovom istorijskom rezultatu.

„Košarka u kolicima je sportska igra, kolektivni je sport. Jedan, dva ili čak četiri igrača ne mogu sami da pobede. Svako je u mozaiku velikog iznenađenja i pobede nad sjajnom ekipom sa severa Bačke bio važan kamičak. I onaj koji je dao najviše poena, ali i ona rezerva koja je igrala dva minuta.“ – rekao je trener KKK „Nais“ koji je u krugovima košarke u kolicima prozvan „niški Malik Abes“ zbog fizičke sličnosti i temperamenta sa čuvenim francuskim trenerom.

Poznato je da KKK „Nais“ ima odlične odnose sa KKK „Bijeljina“ koji traju dvadesetak meseci. U KKK „Nais“ ističu da su ugošćeni kao retko kada i da se u najvećem gradu Semberije osećaju „kao kod kuće“. 

„KKK „Nais“ je zahvalan svojim prijateljima iz KKK „Bijeljina“ na odličnoj organizaciji, toplom prijemu, nezaboravnom gostoprimstvu, ali i lekciji na terenu.“ –   rekao je predsednik KKK „Nais“, Marko Aleksandrović.

Rezuzultati drugog vikenda PLS-a:

KKK „Bijeljina“ – KKK „Nais“ 43:28
KKK „Singidunum“ – KKK „Dunav“ 54:39
KKK „Nais“ – KKK „Dunav“ 37:36
KKK „Bijeljina „ – KKK „Singidunum“ 46:57

Izvor: Prof. dr Marko Aleksandrović (marko.aleksandrovic@gmail.com)