U Titelu održano međunarodno takmičenje za lica s invaliditetom

Udruženje paraplegičara „Tisa” iz Titela bilo je minule sedmice domaćin Međunarodnog takmičenja u pikadu i šahu za lica s invaliditetom.

Foto: Ž. Marković

TITEL: Udruženje paraplegičara „Tisa” iz Titela bilo je minule sedmice domaćin Međunarodnog takmičenja u pikadu i šahu za lica s invaliditetom. Predsednik titelskog udruženja Risto Đuričić nam je rekao da je učestvovalo 14 ekipa i to iz Slovenije, BiH, Republike Srpske, Brčkog, kao i ekipe iz Srbije, tri iz Zrenjanina, iz Opova i domaćin, ekipa iz Titela.

Nakon višečasovnog takmičenja, koje traži maksimalnu koncentraciju, prvo mesto u pikadu je pripalo paraplegičarima iz Opova, drugo Titelu i treće „Banatu” iz Zrenjanina. Drugog dana takmičenja u šahu ovu sportsku manifestaciju posetili su dr Milka Budakov, zamenica pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i predsednik Opštine Titel Dragan Božić. Oni su takmičarima poželeli uspeh na ovim takmičenjima i da se ugodno osećaju u ovoj bačkoj varošici.

Sudija na takmičnju u šahu bio je Miroslav Stanković savezni šahovski sudija iz Smedereva koji je dosta uspešno priveo kraju ovaj tradicionalni turnir. Što se tiče ekipnog prvenstva Srbije prvo mesto pripalo je Smederevu sa 15 poena, drugo Titelu 12 i Zrenjaninci su osvojili 9 poena. Što se tiče ekipnog međunarodnog takmičenja prvo mesto osvojio je Savez BiH sa 12 poena, Smederevo 9 i Slovenija 4 poena.

Najuspešniji takmičar bio je Halid Bajramović iz ekipe Saveza BiH. Najuspešnijim ekipama i pojedincima pehare, medalje i diplome uručila je Vesna Knežević predsednica Skupštine opštine Titel, a poželela je da se nao istom mestu vide ponovo. Pokrovitelj ovog dvodnevnog takmičenja bila je Opština Titel.

 Ž. Marković

Objavljeno: 10. 08. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Ž. Marković