Врбашани још нису одлучили где утрошити новац од наградне игре

Локална самоуправа одредила је три пројекта: опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом, сређивање трибина и санирање терена спортских друштава „Јасике“ и „Виногради” и уређење Центра за физичку културу „Драго Јововић“

Фото: Tanjug

 

 

Врбас: Житељи с подручја општине Врбас до наредног четвртка моћи ће у анонимној анкети у свим месним заједницама и у Канцеларији за младе у Врбасу, радним данима, од 7 до 19 часова, да одреде пројекат за које ће бити потрошено 23.000 евра добијених у великој наградној игри „Узми рачун и победи 2018“.

Анкетирање је почело јуче и по речима Љиљане Перовић из Прве месне заједнице у Врбасу током преподнева било је више десетина суграђана заинтересованих да у анкети изаберу пројекат који ће бити финасиран са 23.000 евра.

– Обавестили смо суграђане тако што смо на свим важнијим местима у Врбасу истакли информацију о анкетирању и судећи по томе колико је само у првим сатима се одазвало житеља очекивања су да ће Врбашани масовно учествати у анкети – казала је Љиљана Перовић.

Локална самоуправа одредила је три пројекта: опремање сензорне собе за потребе деце са инвалидитетом, сређивање трибина и санирање терена спортских друштава „Јасике“ и „Виногради” и уређење Центра за физичку културу „Драго Јововић“.

На подручју општине живи 218 деце и омладине са инвалидитетом. Како би се смањио ризик од њиховог издвајања из биолошких породица, локална самоуправа је обезбедила адекватан простор за њихов свакодневни боравак у којем имају подршку специјализованих служби. Али да би им се пружила услуга која до сада није постојала у Врбасу, објекат у којем бораве је потребно опремити сензорном собом. То је иновативна метода рада са децом са различитим развојним поремећајима. Састоји се од опреме и справа које служе за подстицање дететових чула и способности. Користи се у терапији деце са аутизмом, поремећајима сензорне интеграције.

На спортским теренима „Јасике“ и „Виногради“ осим редовних рекреативних и спортских активности, одржавају се и бројне културне манифестације, спортски турнири, музичке и фолклорне приредбе.Међутим, треба их обновити,пре свега, асфалтирати поједине делове терена и обложити трибине штафлама како би се публици омогућило да прати догађања.

Центар за физичку културу „Драго Јововић“ је комплекс који поседује велику и малу халу, теретану, стрељану, куглану, стонотениске сале, отворене спортске терене, зимски и летњи базен, ресторан са две сале, кафе баром. Имајући у виду велики број манифестација које се током  године одрже у Центру за физичку културу, постоји потреба за његовим уређењем – пре свега замена седишта у халама и набавка лежаљки за базене. Како Центар поседује и смештајне капацитете идеја је да се омогући и услуга доручка, те је неопходно набавити кухињску опрему, пре свега фрижидере.

З. Делић

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Z. Delić