Vrbašani još nisu odlučili gde utrošiti novac od nagradne igre

Lokalna samouprava odredila je tri projekta: opremanje senzorne sobe za potrebe dece sa invaliditetom, sređivanje tribina i saniranje terena sportskih društava „Jasike“ i „Vinogradi” i uređenje Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“

Foto: Tanjug

 

 

Vrbas: Žitelji s područja opštine Vrbas do narednog četvrtka moći će u anonimnoj anketi u svim mesnim zajednicama i u Kancelariji za mlade u Vrbasu, radnim danima, od 7 do 19 časova, da odrede projekat za koje će biti potrošeno 23.000 evra dobijenih u velikoj nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2018“.

Anketiranje je počelo juče i po rečima Ljiljane Perović iz Prve mesne zajednice u Vrbasu tokom prepodneva bilo je više desetina sugrađana zainteresovanih da u anketi izaberu projekat koji će biti finasiran sa 23.000 evra.

– Obavestili smo sugrađane tako što smo na svim važnijim mestima u Vrbasu istakli informaciju o anketiranju i sudeći po tome koliko je samo u prvim satima se odazvalo žitelja očekivanja su da će Vrbašani masovno učestvati u anketi – kazala je Ljiljana Perović.

Lokalna samouprava odredila je tri projekta: opremanje senzorne sobe za potrebe dece sa invaliditetom, sređivanje tribina i saniranje terena sportskih društava „Jasike“ i „Vinogradi” i uređenje Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“.

Na području opštine živi 218 dece i omladine sa invaliditetom. Kako bi se smanjio rizik od njihovog izdvajanja iz bioloških porodica, lokalna samouprava je obezbedila adekvatan prostor za njihov svakodnevni boravak u kojem imaju podršku specijalizovanih službi. Ali da bi im se pružila usluga koja do sada nije postojala u Vrbasu, objekat u kojem borave je potrebno opremiti senzornom sobom. To je inovativna metoda rada sa decom sa različitim razvojnim poremećajima. Sastoji se od opreme i sprava koje služe za podsticanje detetovih čula i sposobnosti. Koristi se u terapiji dece sa autizmom, poremećajima senzorne integracije.

Na sportskim terenima „Jasike“ i „Vinogradi“ osim redovnih rekreativnih i sportskih aktivnosti, održavaju se i brojne kulturne manifestacije, sportski turniri, muzičke i folklorne priredbe.Međutim, treba ih obnoviti,pre svega, asfaltirati pojedine delove terena i obložiti tribine štaflama kako bi se publici omogućilo da prati događanja.

Centar za fizičku kulturu „Drago Jovović“ je kompleks koji poseduje veliku i malu halu, teretanu, streljanu, kuglanu, stonoteniske sale, otvorene sportske terene, zimski i letnji bazen, restoran sa dve sale, kafe barom. Imajući u vidu veliki broj manifestacija koje se tokom  godine održe u Centru za fizičku kulturu, postoji potreba za njegovim uređenjem – pre svega zamena sedišta u halama i nabavka ležaljki za bazene. Kako Centar poseduje i smeštajne kapacitete ideja je da se omogući i usluga doručka, te je neophodno nabaviti kuhinjsku opremu, pre svega frižidere.

Z. Delić

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: Z. Delić