INKLUZIVNI TURNIR

Zrenjanin je domaćin Evropskog inkluzivnog turnira u odbojci koji se održava u Kristalnoj dvorani i Medisonu i trajace do nedelje. U sali Gradske kuće održana je Konferencija za medije kojoj su, pored pomoćnika gradonačelnika Sime Salapure učestvovali i direktor Specijalne olimpijade Srbije Aleksandar Stojanović i profesor Milorad Đondrić predsednik kluba za osobe sa intelektualnom ometenošću Morava iz Čačka.

Organizator takmičenja je Specijalna  olimpijada Srbije  i na turniru će učestvovati 140 takmićara iz 10 zemalja. Globalni ambasdor Specijalne olimpijade Srbije je proslavljeni odbojkaški velikan, Vladimir Grbić.

Kako je istakao Salapura, Zrenjanin je grad sportskih manifestacija i ukoliko bi postojala nagrada za inkluziju i inkluzivnu lokalnu zajednicu, Zrenjanin bi bio sigurni dobitnik. Naglasio je da pored ovog turnira, grad na Begeju ima i „Inkluzivna igra bez granica“ koja se organizuju poslednjih sedam godina, kao i inkluzivne kampove, a da su ove godine dobitnici prekograničnog projekta „Inkluzivni art“, zajedno sa partnerima iz Rumunije.

Svečano otvaranje takmičenja obaviće se danas u 18 časova na platou ispred zrenjaninske Gradske kuće.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Ogledalo Srbije

Autor: B. Cv.

O tome i na:

–  Evropski inkluzivni turnir u odbojci, od 6. do 10. juna u Zrenjaninu – www.zrenjanin.rs