Код Матице српске паркирање у белој зони

Паркиралиште обухвата простор од око 1.000 квадратних метара, са 100 паркинг-места, од којих су два за особе с инвалидитетом.

Фото: Град Нови Сад

 

 

Нови Сад – Уређење и обележавање паркиралишта у дворишту Матице српске је завршено у потпуности. Цене паркирања на том простору остаће исте, тако да ће возачи ту моћи да се паркирају у режиму најјефтиније, беле зоне, где сат кошта 30 динара и у којој важи дневна карта од 95 динара.

Паркиралиште обухвата простор од око 1.000 квадратних метара, са 100 паркинг-места, од којих су два за особе с инвалидитетом.

„С обзиром на то да је ЈКП „Паркинг-сервис” у уређење паркинга уложило више од седам милона динара из сопствених извора, радове смо морали изводити у две фазе“, напоменуо је директор „Паркинг-сервиса” Стеван Лугоња.

“Након првобитног уређења, када је асфалтиран прилаз паркингу и постављено осветљење, недавно завршена и друга фаза радова, односно постављање бехатона на површине за паркирање, као и обележавање хоризонталном и вертикалном сигнализацијом. Отварањем овог паркинга смањиће се притисак на околна паркиралишта у центру града.”

Осим тога, Лугоња је најавио да „Паркинг-сервис” у септембру почиње реконструкцију паркинг-простора с обе стране Булевара ослобођења, од Булевара Јаше Томића до раскрснице с Булеваром краља Петра Првог. Он каже да се због послова урбаниста још увек не зна када ће бити уређен привремени паркинг у Радничкој, али је и то у плану­.

Паркинг иза Матице српске обишао је и члан Градског већа за саобраћај Александар Кравић, који је објаснио да и даље нема помака у вези с постављањем монтажне гараже јер судски спор још траје. Иначе, Кравић је најавио изградњу вишеспратне паркинг-гараже у Шафариковој улици.

„Решавају се имовинскоправни односи око власништва над земљиштем и објектима, а кад се то заврши почеће изградња“, казао је Кравић.

Ј. Вукашиновић

Objavljeno: 30. 08. 2017.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: J. Vukašinović