Starost za mladost

Sportski dan na Adi za starije sugrađane i decu sa smetnjama i razvoju.

foto Beoinfo

 

Sportski dan na Adi za starije sugrađane i decu sa smetnjama i razvoju.

Beograd – Udruženje „Senior“ i Srpski savez za rekreativni sport za osobe sa invaliditetom, organizuju II Sportsku manifestaciju „Starost za mladost“, koja će se održati 2. septembra na novobeogradskoj strani Ade Ciganlije. Na sportskim terenima, odnosno košarkaškom terenu prilagođenom osobama sa invaliditetom, sa početkom u 10 časova, sportski dan će proći u takmičenjima mešovitih ekipa, sastavljenih od članova trećeg doba i dece sa smetnjama u razvoju, sa dodelom pehara i diploma na samom kraju.

Takođe je organizovano svečano otvaranje samog događaja koje će upriličiti naši vrhunski sportisti, koji bi pokazali svoje sportske veštine i na zabavan način ušli u „dvoboj“ sa takmičarima.

Za sve posetioce, takmičare i učesnike na manifestaciji je pripremljen i zabavni program gde će gostvovati KUD-a „Lira“, dok će u muzičkom delu programa eminentni umetnici opustiti atmosferu svojom pesmom , kako bi u najboljem duhu takmičenje moglo da počne.

Organizatori naglašavaju da je glavni cilj da se na događaju okupi što više sugrađana, dece i starih koji bi učestvovali, kako kao publika tako i kao i sami takmičari. Cilj samog događaja je popularizacija tih kategorija sugrađana, njihova socijalna uključenost u savremeno društvo.

Objavljeno: 29. 08. 2017.

Izvor: DANAS – Beograd

Autor: G. R.