Otvorena javna garaža na Obilićevom vencu

Javna garža na na Oblićevom vencu u centru Beograda danas je otvorena, posle rekonstrukcije u koju je uloženo 500 miliona dinara.

 

Beograd – Javna garža na na Oblićevom vencu u centru Beograda danas je otvorena, posle rekonstrukcije u koju je uloženo 500 miliona dinara.

Uz 200 novih, garaža sada ukupno ima 804 parking mesta na 20.000 kvadrata kao i nove temelje, konstrukciju, fasadu i krov nad celom površinom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je na otvaranju da se radi o jednom od najsavremenijih objekata koji je dobio i naziv „smart park“.

Prema njegovim rečima instalirani su solarni paneli na krovu kao i šest punjača za elektro automobile, prilaz za osobe sa invaliditetom, liftovi.

On je istakao i da se javna garža arhitektonski potpuno uklapa u pešačku zonu u tom delu centra Beograda.

Mali je rekao i da je za stanare okolnih zgrada obezbeđeno 217 parking mesta na zadnjim spratovima, po ceni od 6.500 dinara mesečno.

Odbacio je primedbe dela stanara iz okolnih ulica na moguće gužve jer ulaz u gražu više nije moguć sa Obilićevog venca, već samo iz ulice Maršala Birjuzova, na po dva ulaza i izlaza.

U garaži je postavljen video nadzor, „led osvetljenje“ sa senzorima pokreta, a obezebđeno je i 40 mesta za parkiranje bicikala.

Sanirana su nekadašnja oštećenja na na konstrukciji, kompletno su zamenjene instalacije na objektu a postavljena je i savremena hidroizolacija.

Cena parkiranja po satu je 90 dinara dok je mesečna pretplata 17.000.

autor: SA

izvor: Beta

Izvor: www.novimagazin.rs