МЕЂУНАРОДНA НАГРАДА КИКИНДСКОМ РОНИЛАЧКОМ КЛУБУ „Орке” обучене за посебне пливаче

Ронилачком клубу „Орка” припала је годишња награда Међународне асоцијације роњења за рад и допринос развоју роњења са особама са инвалидитетом.

Фото: Youtube printscreen/RTV Yu Eco

КИКИНДА: Ронилачком клубу „Орка” припала је годишња награда Међународне асоцијације роњења за рад и допринос развоју роњења са особама са инвалидитетом.

Тим поводом градоначелник Никола Лукач и члан Градског већа за спорт и омладину Драган Пецарски посетити су чланове клуба на затвореним базенима у Спортском центру „Језеро”.

– Кикиндски клуб одавно заслужује много већу пажњу Града Кикинде и свих нас. Популарност роњења пренели су на многе генерације, а захваљујући свим успесима које су остварили на међунаодним и домаћим манифестацијама, сарадњу и подршку треба да унапредимо. Познато је да водени спортови пријају особама са инвалидитетом, у води се осећају потпуно равноправно и то је оно што је најважније. Зато овај клуб заслужује све награде које су му припале и додатна и боља финансирања –  рекао је градоначелник Лукач.

Ронилачки клуб „Орка” има више од 50 активних чланова, а већ 14 година ради са особама са инвалидитетом.

– Ове године смо ишли у Италију на усавршавање за рад са особама са инвалидитетом, тако да сада то покушавамо да применимо у Кикинди, а планирамо да обуке држимо на нивоу читаве земље – рекао је Стојан Богосављев, председник РК „Орка”. – Ми смо у могућности да радимо са свим особама са инвалидитетом тако да је ово признање велико задовољство и представљаће нам ветар у леђа да наставимо да радимо даље уз помоћ Града Кикинде.  

В. Х.

Objavljeno: 28. 12. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: V. H.