Besplatni sportski programi za sve učenike iz Beograda tokom zimskog raspusta: Od plivanja, preko fudbala i borilačkih veština do klizanja, evo i gde sve

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani tokom tri nedelje zimskog školskog raspusta od 3. do 21. januara 2024. godine u 10 sportskih centara.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Sekretarijat za sport i omladinu je odlučio da i ove godine za vreme zimskog raspusta besplatnim sportsko-rekreativnim programima, namenjenim učenicima beogradskih osnovnih i srednjih škola uzrasta od sedam do 18 godina, koje organizuju sportski centri koji su u nadležnosti Grada i gradskih opština i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda za programe koji su namenjeni učenicima sa različitim oblicima invaliditeta, obezbedi pozitivne preduslove za zdravo detinjstvo i pravilan razvoj i zdravlje ličnosti školske dece.

Besplatni programi u oblasti sporta biće organizovani tokom tri nedelje zimskog školskog raspusta od 3. do 21. januara 2024. godine u 10 sportskih centara.

Ponuđeni brojni sportovi

Među sportskim aktivnostima koje će biti ponuđene učenicima su škole plivanja i rekreativno plivanje, aktivni treninzi košarke, odbojke, fudbala, rukometa, borilačkih sportova, stonog tenisa, plesa i drugih sportova u okviru sportskih kampova.

Gde na klizanje

Takođe, svim đacima koji su ljubitelji zimskih aktivnosti biće omogućeno da uživaju u klizanju na otvorenim klizalištima na prostoru Kamenog grada na Adi Ciganliji, na „Olimpu” na Zvezdari i u Mladenovcu na klizalištu Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža”, saopštavaju iz ovog sekretarijata.

Za učenike sa invaliditetom, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program u Sportskom centru „Olimp – Zvezdara”.

Cilj besplatnih programa je da tokom zimskog raspusta sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svim beogradskim učenicima i da što veći broj učenika aktivno provede slobodno vreme u društvu svojih vršnjaka baveći se sportom, da kroz škole plivanja savladaju održavanje na vodi, kao i osnovne tehnike plivanja, da kroz zabavu i uživanje razviju afinitet prema sportu i da nastave sa aktivnim vežbanjem, a sve u cilju pozitivnog uticaja na zdravlje, kao i sticanja zdravih navika i osnova fizičke kulture.

Spisak mesta gde ima besplatnih sportsko-rekreativnih programa

Besplatne sportsko-rekreativne programe organizuju:

  • Gradski centar za fizičku kulturu,
  • Privredno društvo Mirko Sandić – Vračar
  • Privredno društvo „25. maj – Milan Gale Muškatirović”
  • Sportski centar Voždovac
  • Ustanova Voždovački centar Šumice
  • Sportski centar „Olimp – Zvezdara”
  • Sportska organizacija „Čukarica”
  • Javno preduzeće Sportsko-kulturni centar „Obrenovac”
  • Ustanova za vršenje javne službe u oblasti fizičke kulture Sportski centar „Ljubomir Ivanović Gedža”
  • Javno preduzeće za obavljanje poslova iz oblasti sporta i rekreacije Surčin,
  • JP „Ada Ciganlija”
  • Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda

Objavljeno: 15. 12. 2023.

Izvor: www.blic.rs

Autor: Nataša Jovanović

O tome i na:

Besplatni sportsko-rekreativni programi za vreme zimskog raspusta za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Beogradu – www.beograd.rs