(ВИДЕО, ФОТО) ВОЖЊА „МОТО ДЕДА МРАЗОВА” Обрадовали најмлађе пред Нову годину

Акција новосадских мотоциклиста „Мото Деда Мраз”…

(Za najboljeg slepog studenta proglašen je Ognjen Inđić (22) iz Vršca, koji je na Muzičkoj akademiji) (FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER)

Акција новосадских мотоциклиста „Мото Деда Мраз”, традиционално је одржана данас у нашем граду, када је више од сто мотораша обучено у Деда мразове, обишло Дечју болницу, Свратиште за децу улице и Сигурну кућу, како би измамили осмехе најмлађих суграђана којима је помоћ најпотребнија.

Током преподневне вожње, мотораши су најпре обишли Дечју болницу где су малишане обрадовали слаткишима, али и другим поклонима попут друштвених игара, књига или играчака. Осим тога, у договору са директорком поклонили су болници медицинску опрему која им је неопходна. Након прве посете, уследила је и друга у Свратишту за децу улице и Сигурној кући, где су хумани Деда мразови обрадовали најмлађе суграђане.

– Наша манифестација је постала бренд у граду, а што је најлепше, акција се шири у већини градова у Србији – казао је председник удружења „Апостоли” Зоран Матић, уједно и организатор хуманитарне вожње мотоциклима. – Акција је она била отворена за све, јер су добродошли сви мото-клубови, али и остали мотораши. Једина њихова обавеза била је да се обуку као Деда мразови и да понесу мало слаткиша, јер у нашем комбију имамо довољно за све.

Осим мотораша, који пред сваку Нову годину помажу најмлађим суграђана, у акцији је учествовао и најмлађи Деда мраз, десетогодишњи Вук Дердић, тако што је на Тргу слободе делио слаткише свим малишанима који су у том тренутку били у центру града.

– Од четврте године са татом помажем деци, а овде сам дошао да поделим остатак слаткиша – рекао је Вук. – До сада сам учествовао шест пута и сваки пут је било јако добро. После ове акције увек се осећам много боље зато што знам да сам помогао некоме.

Хуманитарна акција Мото Деда мразова настала је пре 21 годину када је дете једног мотораша, током Новогодишњих празника, било у болници, па су га тада обрадовали другари маскирани у Деда Мразове који су му махали са мотора.

Текст и фото: А. Чегар

Objavljeno: 30. 12. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: A. Čegar

(ВИДЕО, ФОТО) ВОЖЊА „МОТО ДЕДА МРАЗОВА” Обрадовали најмлађе пред Нову годину – www.dnevnik.rs