ЗЛАТО ЗА МИКС Митар Паликућа и Нада Матић на ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ за парастонотенисере у Шефилду

После три одличја у синглу српски парастонотенисери су у дублу и миксу дошли до још пет медаља, тако да се са Европског првенства у Шефилду враћају са осам медаља.

Фото: Mitar Palikuća i Nada Matić, foto: Youtube Printscreen/ITTF

После три одличја у синглу српски парастонотенисери су у дублу и миксу дошли до још пет медаља, тако да се са Европског првенства у Шефилду враћају са осам медаља.

Митар Паликућа и Нада Матић су у миксу освојили златну медаљу. Сребро је припало дублу Борислава Перић Ранковић и Нада Матић, те миксу који је Борислава одиграла са Младеном Ћирићем. Дубл Митар Паликућа и Младен Ћирић освојио је бронзану медаљу, као и микс Горан Перлић и Ана Првуловић.

Најуспешнија наша такмичарка је Борислава Перић Ранковић са појединачним златом и са два сребра у дублу и миксу. Митар Паликућа је поред појединачне бронзе узео и злато у миксу и бронзу у дублу, а Ана Првуловић је поред сребра у синглу била бронзана у миксу са Гораном Перлићем.

Фото: Nada Matić i Borislava Perić Ranković, foto: Youtube printscreen/ITTF

Матићева је затим у дублу са Бориславом Перић Ранковић освојила сребро у дублу у класи WD5-10. Њих две су у финалу изгубиле од Хрватица Хелене Дретар Карић и Анђеле Мужинић Винћетић после велике борбе са 3:2. Иначе, наше стонотенисерке које су светске првекинје су и у групи поражене од хрватског дубла са 3:1. У групи су Беба и Нада добиле Туркиње Нергиз Алтинтас и Ирем Олук са 3:0, а у борби за финале су надиграле Францускиње Флору Вотије и Александру Сент Пјер са 3:1.

Фото: Mladen Ćirić i Borislava Perić Ranković, foto: Youtube printscreen/ITTF

Ћирић и Перић Ранковић су у класи XD7 у четвртфиналу победили Французе Флорана Мериена и Флору Вотије са 3:0, а у полуфиналу су надиграли Хрвате Томислава Шпаља и Анђелу Мужинић Винцетић, такође са максималним резултатом. У финалу наш микс је заустављен од Немаца Томаса Брушлеа и Сандре Миколашек са 3:1.

Фото: Mladen Ćirić i Mitar Palikuća, foto: Youtube printscreen/ITTF

Паликућа и Ћирић су у класи MD8 у осмини финала савладали Чехе Филипа Накхазела и Петра Сватоса са 3:1, у четвртфиналу су били бољи од Швеђана Карла Охгвена и Давида Олсена са 3:0, а онда су у полуфиналу поражени од Немаца Томаса Шмитбергера и Валентина Бауса са 3:1.0

Фото: Ana Prvulović i Goran Perlić, foto: Youtube printscreen/ITTF

Перлић и Прволувић су у класи XD4 у четвртфиналу били бољи од Финаца Тимеа Натунена и Аино Таполу са 3:0, а онда су у полуфиналу поражени од Италијана Федерика Кросаре и Ђаде Роси са 3:0.

Горан Перлић и Борис Стоиљковић су у дублу у класи MD4 у осмини финала победили Румуне Александруа Имбузана и Дациана Максина са 3:1, а онда су у четвртфиналу поражени од Пољака Томажа Јакимчука и Рафала Чупера са 3:1. Борис Стоиљковић и Сања Мијатовић су у миксу класи XD7 заустављени у осмини финала, а бољи од њих били су Французи Фабијан Ламиро и Александра Сент Пјер са 3:0. Мијатовићева у дублу са Аном Првуловић у класи WD5-10 није успела да се домогне полуфинала. Њих две су у другој групи изгубиле од Францускиња Вотије и Сент Пјер са 3:1 и Италијанки Микаеле Брунели и Ђаде Роси са 3:0, а победиле су Немице Јану Шпигел и Сандру Миколашек са 3:2.

Г. Маленовић

Objavljeno: 9. 9. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. Malenović