Stonoteniski centar Kocić – SDPS, zajednički projekat Akademije Kocić, koju vodi prof. dr Goran Kocić, naš čuveni stonoteniser i dugogodišnji selektor rerezentacije i paraolimpijske reprezentacije, i preduzeća SDPS, otvorio je mogućnost svim đacima osnovnih i srednjih škola u Beogradu da tokom septembra igraju stoni tenis besplatno. Sve što je potrebno je da zakažu svoje termine.

U klimatizovanoj sali koja ima 9 stolova, na raspolaganju su im besplatni reketi i loptice, podrška trenera obučenih za rad sa decom, svlačionice…

„Druženje uz sport je jedan od najboljih načina stvaranja dobre atmosfere u školama i borbe protiv nasilja. Kao i naše preduzeće, Stonoteniski centar Kocić&SDPC pre svega vodi računa o stvaranju boljih socijalnih ulova za sve, a zahvaljujuć saradnji sa prof. dr Goranom Kocićem u mogućnosti smo da stoni tenis kao rekreaciju podignemo na najviši nivo i prilagodimo deci, osobama sa invaliditetom, penzionerima…“, kaže Predrag Bubalo, direktor preduzeća SDPS, koje zapošljava 80 odsto osoba sa invaliditetom.

Bubalo kaže da je Stonteniski centar Kocić&SDPC usmeren na brigu o porodici i da blisko sarađuje sa organizacijom Pokret za decu Tri plus, obezbđujući posebne popuste za 50 hiljada porodica sa troje i više dece koje ovaj pokret okuplja. Takođe, penzioneri redovno imaju popust od 50 odsto, dok su termini za invalide besplatni.

„Stoni tenis je vid rekreacije koji je pogodan za decu svih uzrasta, a istovremeno je odličan način da se deca zabave, motivišu na druženje, izgrade osećaj zajedništva i timskog rada. Takođe, jednako je zabavan za one koje nikada nisu držali reket i one koji su iskusni igrači“. Zato ćemo ove jeseni ponuditi u svim školama u Beogradu mogućnost da besplatno dođemo kod njih, donesemo naše rekete, loptice i pokretne stolove i zainteresujemo njihove đake da svoje slobodno vreme provode na kvalitetan i zabavan način. Verujem da ćemo na ovaj način doprineti naporima celog društva da naša deca rastu u boljoj atmosferi i grade bolje sisteme vrednosti“, kaže legendarni stonoteniser, trener i selektor Goran Kocić.

Objavljeno: 12. 9. 2023.

Izvor: ILUSTROVANA POLITIKA – VIVA

O tome i na:

Besplatan stoni tenis za sve đake tokom septembra – www.nedeljnik.rs

Бесплатан стони тенис за ђаке током септембра – www.pravda.rs