Trening za nastavnike i bogat zabavni program za decu

U OK,VIRU EVROPSKE ZELENE NEDELJE

„SustainStudy“ trening za učitelje i nastavnike u okviru programa „EU Zelena nedelja“, koji traje do 11. juna, biće održan sutra od 9 časova u Kulturnoj stanici „Eđšeg“, Antona Čehova 4. Na treningu će prosvettni radnici sticati znanja i veštine u vezi sa održivim razvojem, usmerenim na temu vode, kako bi ih kasnije prenosnije prenosili svojim učenicima.

Manifestacija „Grad humanost – Rastemo uz EKO stvaralaštvo“ biće održana sledećeg dana, 10. juna, od 10 časova na platou ispred TC „Promenada“, gde će građani moći da se upoznaju sa udruženjima i pojedincima koji svojim radom utiču na bolji položaj dece i odraslih sa invaliditetom i smetnjama u razvoju. Pored sajamskog programa, mališani će moći da učestvuju u kreativnim radionicama, predstavama, recitacijama, kao i pravljenju mozaika od plastičnih čepova, a sve to u organizaciji „EU info point“ i udruženja „Čepom do osmeha“.

Na platou „Promenade“ biće postavljene kante za skupljanje plastičnih čepova, koje posetioci mogu doneti, a nakon što čepovi budu reciklirani, od prikupljenih novčanih sredstava biće kupljena pomagala deci sa smetnjama u razvoju i/ili invaliditetom, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju. Tako akcija, osim što ima humanitarni karakter, podupire ekološko osvešćivanje društva i unapređivanje sistema odvajanja čvrstog otpada u Srbiji. D: K.

Objavljeno: 8. 6. 2023.

Izvor: DNEVNIK – Novi Sad

Autor: D. K.

SustainStudy trening o održivom razvoju – www.europa.rs