NA GRADSKOM BAZENU U UŽICU KRAJEM APRILA OTVORENA JE PRVA TERETANA PRILAGOĐENA OSOBAMA SA INVALIDITETOM, KOJU ĆE PORED PARAOLIMPIJACA MOĆI DA KORISTE I SVI OSTALI SPORTISTI I SUGRAĐANI, JER JE KOMERCIONALNOG KARAKTERA. SVEČANOM OTVARANJU PRISUSTVOVAO JE I PRREDSEDNIK PARAOLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE ZORAN MIĆOVIĆ

Prema rečima našeg poznatog paraolimpijca i osajača brojnih domaćih i međunarodnih priznanja Miloša Zarića, otvaranje teretane značiće pre svega sportistima koji žele da se bave paraolimpijskim sportom.

-Užice kao centar paraolimpijskog sporta zaslužuje da ima ovakvu teretanu u kojoj su sve sprave prilagođene osobama sa invaliditetom, ali ih mogu komercijalno koristiti i ostali sportisti iz redovnog sporta kao i svi kmorisnici Gradskog bazena. Još se nadam da će nam Ministarstvo za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da napravimo lift za prilaz teretani i dizalicu za bazen, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da ga koriste. Želim da se zahvalim predsedniku komiteta, predstavnicima grada i gradonačelnici kao i svim ljudima koji su nam pružili podršku u realizaciji ovog projekta – rekao je Zarić.

Uz pohvale lokalnoj samoupravi na podršci u svim aktivnostima i projektima, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, istakao je da sa svih takmičenja u zemlji i inostranstvu ovi sportisti donose veoma značajna priznanja.

-Ne postoji takmičenje na kome nisu popravili lični, regionalni, državni, svetski pa i olimpijski rekord, a to je moguće samo ako imaju adekvatne uslovre za pripreme. I ova teretana jedan je od preduslova. Ovde će se sigurno pripremati sportisti iz Užica, ali i okolnih opština i gradova za predstojeća takmičenja. Pred nama je Svetsko prvenstvo u Parizu, naredne godine i Olimpijada – naveo je Mićović.

Direktor JP „Veliki park“ Nenad Đokić je ovim povodom izjavio:

-Omogućili smo ovim šampionima da treniraju i na Gradskom stadionu i u hasli u Krčagovu. Takođe, zbog veoma teškog prilaza teretani učinićemo sve da zajedno sa klubom i gradom, uz podršku Ministarstva obezbedimo finansijska sredstva za izgradnju lifta i nadamo se da će taj projekat biti realizovan.

Član Gradskog veća Srđan Nedeljković poručio je da će grad, kao i do sada, podržavati rad i uspehe paraolimpijaca koji na najbolji mogući način promovišu sport i grad u kome žive.

Izvor i foto: Grad Užice / R. P.

Objavljeno: 12. 5. 2023.

Izvor: VESTI, Užice – Bez naslova