Uhvati film – volontiraj na najpristupačnijem filmskom festivalu u Srbiji

Uhvati film – poziv za volontere

Volonterke UF,,autor foto:grafije: Jovana Kalamković

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festivalUhvati film“, koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, otvoren je do 3. oktobra. Svi koji bi voleli da budu deo ekipe Uhvati filma, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara.

Poslovi u kojima volonteri mogu da uzmu učešće:

  • FOTOGRAFIJA: fotogafisanje na Uhvati film festivalu, uz mentorstvo profesionalne fotografkinje;
  • TEHNIČKA PODRŠKA: personalna asistencija, protokol, tehnička priprema realizacije i organizacija događaja, distribucija promo materijala, priprema paketa za goste…,

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival na temu invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Ovogodišnji 20. Uhvati film je najpristupačniji filmski festival u regionu, budući da je pristupačan osobama sa fizičkim invaliditetom, slepima i Gluvima.  Cilj Festivala je afirmacija domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocija mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://uhvatifilm.org .

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)