ЛЕКОВИТЕ РАДИОНИЦЕ: Млади Крушевљани са сметњама у развоју осликавају и прибор за кување

Неуморни чанови крушевачког удружења за помоћ и унапређење положаја деца и младих са сметњама у развоју „Осмех на длану“ поново су осмислили занимљив пројекат…

НЕУМОРНИ чанови крушевачког удружења за помоћ и унапређење положаја деца и младих са сметњама у развоју „Осмех на длану“ поново су осмислили занимљив пројекат, па – у оквиру посебних радионица названих „Сви смо различити, али једнако важни“, заједно са пријатељима из Удружења за помоћ особама са аутизмом – осликавају кухињске даске и варјаче.

– Пројекат траје четири месеца и пратиће га спортско-рекреативне активности, курсеви јоге, планинарење на Јастрепцу, те радионице за израду магнета, привезака, колача и сувенира, а планирамо да све што тада будемо направили представимо суграђанима на Међународни дан особа са инвалидитетом, 3. децембра – каже Светлана Ивановић, заменица председника удружења „Осмех на длану“.

Током протекле две године, подсетимо, њихови чланови су суграђане одушевили израдом сувенира, декоративних маркера за књиге, украсних тегли… Фотографисали су симболе Крушевца, а потом израђивали сувенире по мотивима свог града.

Иначе, удружење „Осмех на длану“ – са члановима с најразличитијим сметњама: од лаке ометености, преко менталних или физичких потешкоћа, до церебралне парализе и мишићне дистрофије – редовна окупљања организује у простору алтерантивног културног центра „Гнездо“.

Objavljeno: 26. 9. 2022.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S, Babović