Uručena pomagala deci u Nišu i Valjevu

Sredstva za kupovinu ovih pomagala obezbeđena su prikupljanjem čepova i pet ambalaže na ovogodišnjoj Regati „Vode Vojvodine“…

Izvor: JP "Vode Vojvodine"

NIŠ – VALJEVO – JVP „Vode Vojvodine“ u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ ove nedelje je uručilo dva pomagala za decu kojoj je pomoć neophodna.

Sredstva za kupovinu ovih pomagala obezbeđena su prikupljanjem čepova i pet ambalaže na ovogodišnjoj Regati „Vode Vojvodine“ koja je trajala 10 dana sa oko 300 učesnika. Specijalizovan laptop je dobio Jakov Mladenović iz Niša, koji je usled stopostotnog oštećenja retine slep od rođenja. Laptop ima ugrađen specijalni softver za čitanje ekrana sa sintezom za srpski jezik koji će dečaku omogućiti lakše čitanje i sporazumevanje sa okolinom.

„Ovaj poklon našoj porodici posebno znači i oduševilo nas je što postoje ljudi sa tako velikim srcem koji su se potrudili da ovo sve realizuju i da ovaj laptop dođe do našeg Jakova“, rekla je po uručenju poklona Jakovljeva majka, Jovana Mladenović.
Osmogodišnjoj Doroteji Perić iz Valjeva koja boluje od cerebralne paralize, uručen je terapeutski tricikl koji će joj omogućiti da ojača donje ekstremitete, osnaži motorni sistem i ravnotežu i pojača vizuelnu i motornu percepciju.


„Naša Doroteja uz primarnu bolest ima senzoneuralno oštećenje sluha, ali je vesela i radosna devojčica i veliki borac. Hvala vam mnogo jer ste nam podarili osmeh i veliku sreću i što ste Doroteji učinili detinjstvo bezbrižnijim i nju učinili spremnijom za svakodnevni život“, rekla je Dorotejina majka, Marija Perić.

Ovo je prva u nizu uspešno završenih humanitarnih akcija JVP „Vode Vojvodine“, a po rečima direktora preduzeća Srđana Kruževića biće ih još mnogo.

„Regata se održava već više od deceniju, a ovo je prvi put da je imala humanitarni karakter i u tom pravcu ćemo nastaviti svaku našu narednu regatu. Smatram da preduzeće ne može biti uspešno, bez obzira na sve svoje poslovne rezultate, ukoliko nije i društveno odgovorno. Zato je cilj JVP „Vode Vojvodine“ da bude primer za uspešno poslovanje u svim segmentima društva, a ne samo u okviru svoje delatnosti“, zaključio je Kružević.

Objavljeno: 13. 8. 2022.

Izvor: www.rtv.rs