Konkursi za učeničke i studentske stipendije i kredite

MINISTARSTVO PROSVETE NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u cilju podsticanja najboljih učenika i studenata da nastave školovanje sa visokom postignućem raspisalo konkurse za stipendiranje i kreditiranje učenika srednjih škola i studenata visokoškolskih ustanova u narednoj školskoj/akademskoj godini.

Konkursi su raspisani za: učeničke kredite učeničke stipendije, studentske kredite, studentske stipendije, stipendije izuzetno nadarenim učenicima i studentima kao i stipendije studentima koji se obrazuju za nedostajuća zanimanja u oblasti prosvete.

U okviru opšteg konkursa za učeničke i studentske stipendije i kredite, raspisan je i konkurs za stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata iz osetljivih društvenih grupa (učenici bez roditeljskog staranja, iz jednoroditeljske porodice, pripadniciromske nacionalne manjine, učenici sa invaliditetom, učenici sa hroničnim bolestima, učenici čiji su roditelji nestali ili su kidnapovani nateritoriji Kosova i Metohije i na teritoriji Republika bivše SFRJ, izbeglice i raseljeni učenici, povratnici po sporazumu o readmisi i deportovani učenici).

Prijavljivanje na konkurs za studenta je od trećeg do 3. do 31. oktobra 2022. godine, dok se učenici mogu prijaviti od 1. do 30. septembra 2022. godine.

Objavljeno: 6. 7. 2022.

Izvor: DNEVNIK – Društvo

Raspisani konkursi za učeničke i studentske stipendije i kredite – www.danas.rs