Светски Куп за парастонотенисере: Србији четири одличја

Бројна српска репрезентација у стоном тенису за особе са инвалидитетом освојила је четири одличја на Светском купу у чешкој Острави.

Фото: Приватна архива/Парастонотенисери Србије са тренерима у Острави

Бројна српска репрезентација у стоном тенису за особе са инвалидитетом освојила је четири одличја на Светском купу у чешкој Острави. Сребро је припало микс дублу Биљана Убовић и Немања Ћурић, односно Зорици Попадић у појединачној конкуренцији, а бронзе миксу Александар Јевремовић/Зорица Попадић, односно женском дублу Зорица Попадић/Биљана Убовић.

Ћурић и Убовићева су забележили три победе, а злато су изгубили јер су поражени од словачко-корејске комбинације Петер Михалек/Јанг Јунг 1:3. Попадићева је имала три победе, а поражена је од Британке Сузан Бејли 1:3. Јевремовић и Попадићева су имали две победе и два пораза, од који је један управо од Биљане и Немање. Попадићева и Убовићева су у полуфиналу изгубиле од хрватско корејске комбинације Хелена Дретар Карић/Јанг Јунг 0:3.

Појединачно код жена Сања Богуновић је у Класи 2-3 у четвртфиналу је поражена од Ђаде Роси са 0:3. Биљана Убовић је у Класи 5 била четврта са једном победом и три пораза, а Мила Гајић је у Класи 9 била пета са четири пораза. Појединачно у мушкој конкуренцији у Класи 3 Младен Ћирић је изгубио у четвртфиналу од Француза Ноела Силвана 0:3, а Синиша Брадашевић у осмини финала од Чеха Петра Сватоса 0:3. Алексеј Радукић је у Класи 8 изгубио у осмини финала од Мађара Андраша Чонке 3:2.

Алексеј Радукић је у дублу са Белгијанцем Марк Филип Ледоом победио у осмини финала Чехе Вита Спалека и Тибора Чимела 3:0, али су у четвртфиналу поражени од Украјинаца Виктора Дидука и Максима Николенка 1:3. Синиша Брадашевић и Младен Ћирић, те Бојан Стаменковић и Милош Стојиљковић поражени су у осмини финала од Чеха Вратислава Холика/Филипа Нашазела 0:3, односно Шпанаца Икера Гонзалеса/Роберта Родригеза 0:3.

Г. М

Objavljreno: 29. 6. 2022.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor G. M.