Sređivanje Vrbasa i Kucure

JAVNI RADOVI ZA INVALIDE

VRBAS: uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje, Ekološki pokret Vrbasa i ove godine će, po peti put zaredom periodu od juna do septembra, sprovesti javne radove za invalide. Na rok od četiri meseca angažovane su tri osobe sa da čiste i uređuju Vrbas i Kucuru, saopšteno je iz Ekološkog pokreta Vrbas.

-Uz dogovor u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalac“ čiste se periferni delovi grada do kojih u dovoljnoj meri ne dopiru zvanične službe. To su sportsko-rekreativni tereni, stambeni blokovi izvan centra grada, zelene površine kraj pristupnih puteva, parkovi.U Kucuri je angažovana ekipa uz podršku Mesne zajednice, preuzela brigu za čistoću sela. Pored čišćenja, do kraja projekta biće sanirane info table, klupe, dečija igrališta – navode iz EPV.

Podrška realizaciji javnih radova omogućena je i realizacijom projekta „Zajedno za aktivno građansko društvo – AKT“, koje dobio podršku Vlade Švajcarske a sprovode ga Helveta Swiss Intercooperation i građanske inicijative. Pomoć je stigla i od kompanija Vital, šećerana Crvenka, Sunoko i industrija mesa Karneks. V. H.

Objavljeno: 25. 6. 2022.

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: V. H.