Veliki uspeh: Lazar Filipović treći na EP u paratriatlonu

Lazar i Strahinja su distancu (750m plivanja, 20 km vožnja bicikla i 5,2km) trčanja završili za 48 minuta i 8 sekundi.

Na Evropskom prvenstvu u paratriatlonu koje se od 27.-29. maja 2022. godine održava u Poljskoj (Olsztyn), Lazar Filipović, naš najbolji paratriatlonac, u kategoriji PTVI (slepi i slabovidi sportisti) sa Strahinjom Trakić kao vodičem osvojio je treće mesto i bronzanu medalju.

Lazar i Strahinja su distancu (750m plivanja, 20 km vožnja bicikla i 5,2km) trčanja završili za 48 minuta i 8 sekundi. Za drugoplasiranim francuzom Rigodoom zaostao je 16 sekundi a pobednik, britanac Elis je bio brži 48. sekundi.

Ovaj vrhunski sportski rezultat ima dodatnu težinu ako imamo u vidu konkurenciju u kojoj je ostvaren kao i da je Lazar zbog povrede propustio Paraolimpijske igre u Tokiju i u dužem vremenskom periodu bio sprečen da trenira.

Na Evropskom prvenstvu u Poljskoj učestvovali su najbolji paratriatlonci iz Evrope uključujući i sve učesnike Paraolimpijskih igara iz Evrope. Osvajač bronzane medalje na igrama u Tokiju je na ovom evropskom prvenstvu zauzeo tek 8 mesto.

Verujemo da će ovaj rezultat biti dodatni stimulans Lazaru i Strahinji kao i njihovom treneru, Pavlović Marku da sa još veći entuzijazmom i upornošću nastave sa treniranjem i pripremama za učešće na narednim Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Objavljeno: 28. 5. 2022.

Izvor: www.sportal.blic.rs

Autor: S. P.

Paratriatlonac iz Srbije osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu – www.rts.rs

ЕП у паратриатлону: Лазар Филиповић трећи у Европи – www.zurnal.rs

PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO PARATRIATLONCU LAZARU FILIPOVIĆU NA EVROPSKOJ BRONZI: Srbija je ponosna na ovaj veliki uspeh! – www.kurir.rs