Tijana probija led

U MANČESTERU DANAS POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE I SENIORKE UI PARATEKVONDISTE

Olimpijkska vicešampionka i osvajačica bronzane medalje Tijana Bogdanović probija led na Evropskom šampionatu u Mančesteru. Ti-jana Bogdanivić je bila među deset takmičara od 22, koji su na vreme dobili britansku vizu, tako da će sa manje stresa da izađe na tatami, za razliku od svetske šampionke Vanje Stanković, koja je stigala juče, pošto su vize konačno izdate.

-Pred nama je prvi takmičarski dan. Pored Tihane Bogdanović i Novaka Stanića stižu nam Vanja Stanković i Relja Ivković, što će znatno pojačati naše šanse da osvojimo odličje. Dugo smo se pripremali i sad je sve na stolu. Konkurencija je izuetno jaka, kao i svaki put na Evropskom šampionatu – rekao je prvi čovek struke Dragan Jović.

Tijana je istakla:

-Osećam se spremno, trenirali smo vredno, imam vizu, prošla sam merenje i potpnoi sam koncentrisana na ono štoi predstoji. U mojoj kategoriji najjači rivali su Španjolka i Nemica.

Generalni sekretar TAS Miroslav Krklješ je zahvalio Ministarstvu spoljašnjih poslova i Ambasadi na pomoći oko dobijanja viza. Polovina srpske ekspedicije nije dobila ovaj dokument na vreme, ali su posle urgiranja, ipak stigle.

Od 2008. i prvog učešća pod zastavom Srbije, Orlovi su sa evropskih prvenstava donosili medalje. Prošle godine u Sofiji osvojena su dva srebra. Pored Mahdija Hodabahšija do drugog mesta stigla je i olimpijska šampionka Milica Mandić, koja je sa ekipom u Mančesteru, ali prvi put ne kao takmičar, nego podrška.

O šansama našeg tima legendarna dvostruka oliumpijska pobednica, rekla je:

-Prva na listi je uvek Tihjana Bogdanović. I dalje je mlada nada. a već ima dve olimpijske medalje. Tu je i Nadica Božanić, pa Vanja Stanković bivša svetska šampionka. Kod momaka, uzdanice su Novak Stanić, koji je osvajač evropskog srebra, pa mladi Stefan Takov. Imamo sedam ili osam osvajača svetskih i evropskih medalja u timu, moja očekivanja su velika i nad am se da će se njihove želje i snovi ispuniti jer znam koliko su trenirali.


PARATEKVONDISTI KOMPLETNI

Na istom šampionatu učestvuju i paratekvondisti. Ekipa Srbije je bila prepolovljena, ali su se juče kompletirali.

Pored Nikole Spajića (K-44 do 80kg) i Jelene Rašić (IK-44 preko 65 kg), stižu i svetska vicešampionka Danijela Jovanović (K-44 do 49 kg) i Marija Mičev (K-44 do 57 kg).

Danijela Jovanović radi danas, pa smo zamolili da joj odlože merenje, koje je trbalo da bude juče. Nade polažemo i u Nikolu Spajića, a iz prikrajka vreba i Jelena Rašić. Marija Micev je već obezbedila odličje, jer ih je troje u kategoriji – rekao je trener Bojan Todorović.


Objavljeno: 19. 5. 2022..

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: M. N.

Evropsko seniorsko prvenstvo, Mančester 19-22.5.2022 – www.tas.org.rs