Uhvati film – poziv za volontere

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festival „Uhvati film“, koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, otvoren je do 25. maja.

Naš mali vredni tim 2021

Volontirajte na 20. Uhvati filmu

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festival „Uhvati film“, koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra u Kulturnom centru Novog Sada, otvoren je do 25. maja. Svi koji bi voleli da učestvuju u organizaciji i realizaciji Festivala, a ujedno steknu nova poznanstva i veštine, mogu se prijaviti na linku, popunjavanjem prijavnog formulara.

Poslovi u kojima volonteri mogu da uzmu učešće:

  • PREVOĐENJE: sa engleskog ili drugog stranog jezika na srpski i obratno (dijalog liste filmova, sinopsisi filmova, simultano prevođenje razgovora sa autorima nakon projekcije filmova), JUN-OKTOBAR;
  • PROMO TIM: pomoć pri objavljivanju objava na društvenim mrežama, pisanje intervjua, recenzija i drugih tekstova za sajt, osmišljavanje, snimanje i montaža kratkih video klipića za potrebe društvenih mreža, priprema materijala za promotivne aktivnosti, fotografija JUN-DECEMBAR;

Konkurs za volontiranje u oblasti fotografije i tehničke podrške, biće raspisan u avgustu!

Novo, 20. izdanje Uhvati film festivala uveliko se priprema. Na upravo završenom konkursu za filmove, pristiglo je 379 filmova, iz svih krajeva sveta. Najviše filmova, stiglo je iz dalekog Irana – i to 51. U stopu ih prate i filmovi iz Amerike, Italije i Indije. Ove godine, probudio se i region – čak 12 ostvarenja prijavljeno je sa ex-yu teritorije, od kojih je 4 iz Srbije.

Konačan izbor filmova saznaćemo 1. jula. kad će stručni žiri odlučiti koji filmovi će biti prikazani na novosadskom izdanju 20. Uhvati film festivala, a koji ulaze u uži izbor za prikazivanje na drugim regionalnim izdanjima Uhvati filma.

Ovogodišnje 20. izdanje Uhvati film deo je zvaničnog programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture, platforme Druga? Evropa.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival o invalidnosti. Već 20. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banjoj Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner i u Kotoru u realizaciji ART 365 iz Podgorice.

Filmski festival Uhvati film održava se sa jedinstvenim ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Svi detalji o konkursu i samom Festivalu dostupni su na http://sr.uhvatifilm.org.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

(KAO Parnas se prvenstveno bavi poboljšanjem položaja osoba sa invaliditetom kroz produkciju umetnosti ali i kroz afirmaciju potencijala osoba sa invaliditetom u umetnosti i kroz umetnost. U svom radu poštujemo principe rodne ravnopravnosti. Parnas je planina u Grčkoj a sinonim je za dom znanja…)

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)