Srbija osvojila bronzu

NA OLIMPIJSKIM IGRAMA GLUVIH U BRAZILU

TAKMIČENJE ZA GLUVE I NAGLUVE

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama gluvih u Brazilu. Naše selekcije je u Kašijas du Sulu u borbi za bronzano odličje savladala Tursku 22:17. Zlato je osvojila Hrvatska pošto je u finalu savladala Nemačku 32:21.

Na putu do medalje Srbija je u grupnoj fazi savladala Brazil 34:10, poražena je potom od Nemačke 32:25, utakmica sa Kamerunom registrovana je službenim rezultatom 10:0 u korist naše ekipe, a plasman u polufinale je potvrđen ubedljivom pobedom nad Kenijom sa 32:22.

Izabranici Željka Kukića su u polufinalu pretrpeli poraz od Hrvatske (32:18), ali trijumf nad Turskom u utakmici koja je sledila obezbedio je medalju Srbiji.

Bronzano odličje osvojili su: Vladimir Tepavac, Miroslav Ćalić, Alen Muradić, Senad Soponić,, Aleksa Aleksić, Admir Turaković, Borko Veselinović, Uroš Stojković, Aleksandar Stojković, Bižidar Nikolić, Zlatko Matić, Đorđe Tomićević, Miroslav Tomićević, Danijel Rokić, Marko Radenković i treneri Željko Kukić i Milivoje Brakočević. J. G.

Objavljeno: 16.5.2022.

Izvor: DNEVNIK – Sport

Autor: J. G.

-BRAVO, NAŠI RUKOMETAŠI! Srbija osvojila bronzu na Olimpijskim igrama u Brazilu! – www.kurir.rs