ККК НАИС НА ТУРНИРУ BWBL У СОФИЈИ – ДУШАН ЛАЗАРЕВИЋ ОБЕЋАВА БОРБУ

Предстојећег викенда се игра последњи четврти турнир Балканске лига у кошарци у колицима (Balkan Wheelchair Basketball League – BWBL) у инаугуралној сезони 2021/2022.

Постер,турнир у Софији

 Предстојећег викенда се игра последњи четврти турнир Балканске лига у кошарци у колицима (Balkan Wheelchair Basketball League – BWB) у инаугуралној сезони 2021/2022. За разлику од претходна три турнира (Бијељина, Подгорица, Ниш), када су се играла по два кола, у Софији ће одиграти три.

BWBL већ има шампиона за сезону 2021/2022. – ККК Бијељина из Бијељине. Оно што чини турнир у Софији занимљивим је борба за друго место које деле ККК Наис из Ниша и КК ОСИ Парамонт из Подгорице. Оба тима имају по три победе и пораза, па ће директан дуел ова два тима (највероватније) одлучити ко ће бити вицешампион BWBL. ККК Наис вредно тренира у сали ОШ Иво Андрић – истурено одељење Бранко Бјеговић, сви играчи су мотивисани и чекају турнир.

„Радујемо се одласку у Софију, град где смо пре 11 месеци остварили прву победу против неке екипе из иностранства, а то је била баш екипа наших спортских пријатеља из Подгорице. Биће то добра утакмица, као уосталом и све утакмице у лиги. Обећавам борбу у име свих Наисоваца на турниру у Софији.“ – рекао је центар ККК Наис, Душан Лазаревић.

Нишки тим у суботу 07.05.2022. у 10 сати отвара турнир у Софији са екипом КК ОСИ Парамонт из Подгорице, потом истог дана у 17 сати одмеравају снаге са шампионом ККК Бијељина из Бијељина. Следећег дана, утакмицом са домаћим БКХУ Левски из Софије (почетак у 11 сати), одиграва се последња утакмица у овогодишњој сезони.

Иначе, BWBL чине екипе из четири државе: Босне и Херцеговине (ККК Бијељина – Бијељина), Бугарске (БКХУ Левски – Софија), Црне Горе (КК ОСИ Парамонт – Подгорица) и Србије (ККК Наис – Ниш). BWBL се игра по трокружном, где сваки тим се састаје са другим по три пута. Игра се девет кола, а тим са највише бодова је шампион BWBL. Сваки тим је домаћин једног турнира у сезони. BWBL има седиште у Софији, председник лиге је др Владимир Искров (Софија), извршни комесар проф. др Марко Александровић (Ниш), а комесар за суђење је проф. Игор Ђорђевић (Ниш).

ККК Наис на турниру BWBL у Нишу крајем марта
ККК Наис на турниру BWBL у Нишу крајем марта

ККК Наис и БКХУ Левски на турниру BWBL у Нишу крајем марта
капитен Братислав Костић и Славен Нонковић
Душан Лазаревић

Izvor: Marko Aleksandrović (marko.aleksandrovic@gmail.com)