Ружић у школи за оштећене слухом „Стефан Дечански“

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је 25. марта Школу за остећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“ у Београду, која је до 31. марта домаћин гостима из Северне Македоније, Турске, Грчке и Италије у оквиру пројекта Еразмус плус.

Фото: Танјуг/Раде Прелић

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је 25. марта Школу за остећене слухом и наглуве „Стефан Дечански“ у Београду, која је до 31. марта домаћин гостима из Северне Македоније, Турске, Грчке и Италије у оквиру пројекта Еразмус плус.

Школа ће ове године прославити и 125 година постојања и рада.

Ружић је рекао да му је част што је у посети и истакао да је важно да функционише једна таква образовна установа која броји око 270 ученика.

„Ова школа завређује велику пажњу и Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Владе Србије и можемо само да се поносимо постигнутим“, рекао је Ружић и поздравио госте у оквиру пројекта Еразмус плус, који се реализује у сарадњи са школама за глуве и наглуве ученике.

Пројекат има за циљ да пружи подршку и оснажи породице са децом са сметњама у развоју и допринесе размени искустава између партнерских школа.

У току је трећа мобилност, чији је домаћин Србија, то јест школа „Стефан Дечански“, до 31. марта.

Директорка школе Лепосава Петровић изразила је задовољство што је у посету дошао ресорни министар и истакла да се од 2009. године у тој школи образују деца са вишеструким сметњама.

Петровић је рекла да је „Стефан Дечански“ савремена школа која поштује традицију.

Школа је носилац Доситејеве и Светосавске награде, а 2017. године добитник је награде професора Миодрага Матића – најзначајније награде у области дефектологије.

„Пројекте радимо уназад 12 година, имамо 13 пројеката, а добили смо и прву награду за иновативно учење, тако да смо ушли у каталог 12 најуспешнијих европских школа“, са поносом је истакла Петровић.

Школа „Стефан Дечански“ је највећа и најстарија установа овог типа у региону, а похађају је ученици из Београда и целе Србије, који су смештени у интернату за децу и омладину са оштећењем слуха, на последњем спрату школе.

Objavljeno: 25. 3. 2022.

Izvor: Tanjug

Izvor: www.dnevnik.rs