Mirović i Vučević: Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad pripremaju novi investicioni ciklus za narednih pet godina

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su 9. novembra radove na adaptaciji, rekonstrukciji i proširenju objekta Gimnazije „Isidora Sekulić“…

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su 9. novembra radove na adaptaciji, rekonstrukciji i proširenju objekta Gimnazije „Isidora Sekulić“, koje su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad sa ukupno 365 miliona dinara. Oni su tom prilikom najavili novi zajednički investicioni ciklus za narednih pet godina.

Objekat je rekonstruisan sa nadogradnjom jedne etaže čime je omogućeno da škola bude proširena, ugrađen je lift, urađena je rekonstrukcija podova, krova i fasade, kao i adaptacija svih sanitarnih čvorova i zamena stolarije.

„Radovi u okviru ove važne investicije, samo jedne u nizu koju zajednički realizuju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, privode se kraju što znači da će se u drugom polugodištu đaci Gimnazije ′Isidora Sekulić′ vratiti u svoje klupe. Objekat je potpuno rekonstruisan, dograđen, prilagođen deci sa posebnim potrebama i ovo je još jedna lepa slika, rezultat našeg zajedničkog rada i pokazatelj da sve što smo planirali i realizujemo“, izjavio je predsednik Mirović.

On je istakao da je dogovorena saradnja Pokrajine i Grada i na izgradnji sportske sale u Gimnaziji „Laza Kostić“, uređenju Gimnazije „Svetozar Marković“, kao i na izgradnji potpuno nove osnovne škole na Satelitu, za čiju je projektnu dokumentaciju Pokrajinska vlada već izdvojila sredstva.

„Očekuje nas značajniji zajednički investicioni ciklus u narednih pet godina. To je i obaveza Pokrajinske vlade prema Gradu, koji svojim razvojem znatno doprinosi i pokrajinskom budzetu“, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad realizuju kapitalne projekte u interesu svih Novosađana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je prostorni kapacitet ove gimnazije povećan za gotovo 30 odsto, da je objekat kompletno renoviran, opremljen najsavremenijom tehnologijom i klimatizovan kako bi učenici i zaposleni imali najbolje uslove za učenje i rad.

„Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad nikada nisu imali snažniju saradnju i o tome govori i Strateški dokument koji će biti predstavljen krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, a na osnovu kojeg ćemo zajednički realizovati kapitalne projekte u interesu svih Novosađana“, naveo je Vučević.

Direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ Ružica Vukobratović zahvalila je Pokrajini i Gradu na obezbeđenim sredstvima poručivši da je to izuzetno značajno za učenike koji su, kako je rekla, naša budućnost, kao i za profesore, jer će zahvaljujući ovoj investiciji biti znatno poboljšani uslovi za odvijanje nastave i vannastavnih aktivnosti.

Obilasku Gimnazije prisustvovao je i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Objavljeno: 9. 11. 2021.

Izvvor: www.blic.rs

VIDEO: Bliže se kraju radovi na nadogradnji gimnazije „Isidora Sekulić“ – www.mojnovisad.com