Stipendije mladima sa invaliditetom

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu raspisao je konkurs za dodelu 65 ..stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova u Beogradu za 2021. godinu…

Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu raspisao je konkurs za dodelu 65 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova u Beogradu za 2021. godinu, ukupne vrednosti 7,3 miliona dinara. Prema rečima sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka konkurs će trajati 15 dana, odnosno potrebnu dokumentaciju je potrebno dostaviti lično ili poslati poštom u Sekretarijat do 24. oktobra.

-Pozivam sve učenike i studente sa invaliditetom u Beogradu da iskoriste pomoć koju grad pruža i da konkurišu za bespovratna sredstva koja su podrška njihovom obrazovanju i sa kojima želimo da im olakšamo školovanje – rekao je Gak.

Neto iznos stopendije za učenike srednjih škola je 10.000 dinara, odnosno 12 000 dinara mesečno za studente visokoškolskih ustanova. Svi detalji o potrebnoj dokumentaciji objavljeni su na sajtu Beograda, u rubruci „Gradski oglasi“. B. H.

Objavljeno: 11. 10. 2021.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: B. H.