Na Trgu republike obeleižen Svetski dan cerebralne paralize

Svetski dan cerebralne paralize obeležen je 6. oktobra na Trgu republike pod sloganom „Milion razloga“. Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević poručila je da je moto ovogodišnjeg promovisanja Dana cerebralne paralize kao društvenog pokreta kojim se slavi i potvrđuje život 17 miliona ljudi koji žive sa cerebralnom paralizom širom sveta.

-Grad Beograd već četvrtu godinu zaredom obeležava dan posvećen osobama koje su obolele od cerebralne paralize. Procena je da u Beogradu sa tom bolešću živi oko dve hiljade osoba, a u Srbiji šest hiljada osoba- rekla je Stanisavljevićeva i dodala da grad kontinuirano pomaže udruženjima.

Sekretarka Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Beograda Dilbera Sarajlić izjavila je da se ovaj dan obeležava širom sveta.

-Moto manifestacije je „Milion razloga“, ali smo mi kao lokalna organizacija odabrali da to bude „Milion razloga – milion čepova“. Cilj je da sugrađani prikupe milione čepova koji će se prodati kako bi smo obezbedili završetak renoviranja Dnevnog radnog centra u Sredačkoj 2 – objasnila je Sarajlićeva.

Objavljeno: 7. 10. 2021.

Izvor: 24 SATA – BG Info

U Srbiji oko 6.000 osoba boluje od cerebralne paralize – www.danas.rs

Obeležen Svetski dan cerebralne paralize: Simboli grada večeras će biti osvetljeni zelenom bojom – www.b92.net